Ekonomi

Resmi Açıklama Geldi ! 25 Bin Kişiye İş İmkanı Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Trabzon ziyaretinde önemli açıklamalar yaparak ve istihdam hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Varank yaptığı açıklamalarında 25 bin kişiye iş imkanı verileceğini ifade etti.

Açıklamalarında Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin Trabzon için oldukça önemli olduğunu belirten Bakan Varank, bu kapsamda 25 bin kişilik yeni bir istihdam sahasının oluşacağını belirtti.

Konu hakkında Bakan Varank’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Katma değerli üretim öncülüğünde büyüme en temel önceliklerimizden.

Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Trabzon’a çağ atlatacak bir proje. Bölgenin orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde önemli bir üs olmasını arzuluyoruz. Milli teknoloji hamlesinin burada güç kazanarak, diğer illerimiz için rol model oluşturmasını istiyoruz. Yatırım Adası tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde 25 bin vatandaşımıza iş oluşturabilecek. İnşallah Nisan’da Ticaret ve Sanayi Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, Valilik ve Arsin Belediyesi arasında yönetici şirket sözleşmesini imzalamayı planlıyoruz. Projelendirme ve fizibilite aşamalarında desteğimizi sunacağız.

Burayı altyapı ve üstyapı çalışmaları için, yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Büyük firmaların yatırım adasına gelmesi için bakanlık olarak var gücümüzle çalışacağız.”