Ekonomi

Saadet Partisi'nden asgari ücret 8 bin 85 TL olsun çağrısı! "Asgari ücret 8 bin TL olsun çünkü.."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son dönemde tartışma konusu olan asgari ücret tartışmalarıyla ilgili tartışmalara katıldı. 4 Aralık tarihinde yapılacak olan ilk toplantı öncesinde, Türkiye’nin asgari ücreti 2 bin 324 TL seviyesinde tutmasının mümkün olmadığını belirtirken, asgari ücretin üzerindeki vergilerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi'nden asgari ücret 8 bin 85 TL olsun çağrısı! "Asgari ücret 8 bin TL olsun çünkü.."

BİR ANDA BU TÜR GİRİŞİM MÜMKÜN DEĞİL

Bir anda bu tür bir girişimin de mümkün olmadığını belirten Karamollaoğlu, ileriki dönemlerde çalışanlar için insanca bir yaşamı vaat eden bir hedef koyması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi'nden asgari ücret 8 bin 85 TL olsun çağrısı! "Asgari ücret 8 bin TL olsun çünkü.."

YOLSULLUK SINIRI TAM 8 BİN 85 TL

Karamollaoğlu, açıklamasında hükümetin acil olarak asgari ücret üzerinde olan vergileri kaldırması gerektiğini belirterek, yoksulluk sınırının 8 bin 85 TL olduğunu vurguladı. SDP Başkanı yaptığı açıklamasında şu sözleri kaydetti:

Asgari ücret, 2 bin 482 lira olan açlık sınırının altında. Böyle bir garabet olmaz. Şu anda yapılması icap eden ilk ve en kolay yollardan bir tanesi asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılmasıdır. O zaman asgari ücret 3 bin liraya yaklaşıyor. Ama bu yeterli olmaz. Yoksulluk sınırı tam 8 bin 85 lira. Çalışan bir insan hangi işte çalışırsa çalışsın kendi geçimini rahatlıkla sağlayabilmeli. O zaman hedef yoksulluk sınırı olmalıdır. Biz bunu söylediğimiz zaman bazılarının belki kan tepesine fırlıyor, ‘8 bin 85 lirayı kim, nasıl ödeyecek?’ diye. Doğru bir anda bu gerçekleşmeyebilir ama hedefin bu olması elzem. O zaman hükümet 10, 15 ya da 20 sene sonra biz asgari ücreti yoksulluk sınırına getireceğiz diye bir hedef koymalı. Böyle bir hedef olmadan asgari ücreti belirlemek çalışana zulümdür”

Bir Yorum

  1. memur 8 binin yarısını alıyor sen nasıl 8 bin veriyorsun asgari ücrete ülkeyi batırmaya uğraşıyorsun sen ve senin gibiler