Ekonomi

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Bilindiği gibi Sabancı Vakfı kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve toplumda aktif bulunmalarını destekliyor. Ayrıca Sabancı Vakfı sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projeler bekleniyor. Sabancı Vakfı tarafından toplumsal gelişme hibe programı gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen programa başvurular 28 Nisan 2017 tarihine kadar online olarak yapılacak.

Sabancı Vakfı 10 yıldır Türkiye genelinde toplam 125 projeye hibe desteği verdi. Konu ile ilgili olarak Sabancı Vakfı 2017 yılı hibe programları çerçevesinde sivil toplum kuruluşları tarafından gelecek olan başvuruları değerlendirecek. Sivil toplum kuruluşlarından gelecek olan başvurular kadın, genç ve engellilere yönelik kaliteli eğitimin desteklenmesi, eğitime erişimin ve devamının sağlanması ve hak temelli yaygın eğitim çalışmalarının desteklenmesi kapsamında olacak.

Sabancı Vakfı tarafından başvuru yapacak olan kurumların projelerin kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarında maruz kaldıkları ayrımcılıklarla mücadele eden, bu çerçevede bu hedef kitlelerin eğitime erişiminin önündeki engelleri kaldıran çalışmaları kapsaması beklenmektedir.

Söz konusu hibe desteğine başvuru yapacak olan kurumların en az bir ortak ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Projelerin en erken 2 Ekim 2017 itibariyle başlaması ve en geç 28 Eylül 2017 tarihinde son bulması gerekiyor. Ayrıca belirtilen tarihlerde projelerin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Sabancı Vakfı hibe programı kapsamında proje başına en az 50 bin TL, en fazla 100 bin TL hibe desteği belirlenmiştir.

Kamupersoneli.net – ANKARA