Ekonomi

Sabıkalı Sürücünün Primi 5 Bin TL'ye Kadar Çıkacak

Habertürk’ün haberine göre Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in karıştığı kazalar sonrasında otomobilin en düşük primle sigortalı olduğu ortaya çıkınca sigortacılar da şaşırmıştı.

Konu ile ilgili olarak sigortacılar arasında araçlar yerine sürücülerin sigortalanması görüşü tartışılmaya başlanmıştı. Sürücülerin sigortalanması hakkında görüşe artık devlet de destek vermeye başladı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada Şimşek trafik sigortasında yeni bir modelin üzerinde çalışıldığını ifade etmişti. Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“Trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanın sigortası var, deneyimsiz şoföre al sür diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var.

Hazine’ye söyledim çalışıyorlar. İngiltere’de sürücünün sigortalandığı bir sistem. Sadece taşıt değil sürücünün de risklerini göze alan sistem. Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker.” 

SORUMLULUK SİGORTASI

Türkiye’de 35 milyon ehliyet sahibi bulunuyor. 35 milyon ehliyet sahibine trafik sigortası yerine sorumluluk sigortası yapılacak. öylece sigorta tabanı genişleyecek, şirketler daha düşük primler ile aynı maliyetleri karşılayacak ve kar edebilecek. Sürücülerin primlerini ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bulunan ceza puanları belirleyecek. Yani hayatında kırmızı ışıkta geçmemiş sürücü ile bir sürü ihlale ve kazaya karışmış ehliyet sahibi aynı primi ödemeyecek.

PRİM 5 BİN TL’YE KADAR ÇIKACAK

Yeni sistemde yetkililer hiç ceza puanı olmayan sürücülerin primlerinin 400 TL’ye kadar düşeceğini ifade ettiler. Ancak defalarca kaza yapmış kişilerin sigorta primleri ise 5 bin TL’ye kadar çıkacak. 

NOT: Sorumluluk sigortası olmayan sürücüler araç kullanamayacaklar. Sorumluluk sigortası olmadan araç kullanan sürücülerin otomobilleri bağlanacak. 

Kamupersoneli.net | ANKARA