Ekonomi

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'ndan İki Yeni Tedbir! Süreler Uzatılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından atılan adımlara göre, her yıl nisan ayına kadar sanayiciler tarafından doldurulması gereken yıllık işletme cetveli, eğer başvurulursa süresi 4 ay uzatılacak ve 2 yılda bir yapılması gereken sanayi sicil belgesi vizesine ek süre 30 günden 90 güne çıkartıldı.

SANAYİCİLER İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, corona virüs (Covid-19) ile mücadele içinde olan Türkiye’nin ekonomisinin kritik bir öğesi olan sanayi sektörüne ilişkin sıkı önlemler alıyor. Sanayi sektörünü güçlü tutmaya yönelik gerekli adımlar atılıyor.

17 NİSAN 2020 İTİBARİYLE

Bakanlık, bu tedbirlere yönelik 2 yeni adımı da devreye soktu. Bunlardan ilki, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği 
her yıl nisan ayına kadar sanayiciler tarafından doldurulması gereken yıllık işletme cetveli, eğer başvurulursa süresi 4 ay uzatılacak. Bunu da e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

17 Nisan 2020 tarihinden itibaren yıllık işletme cetveli erteleme talepleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

30 GÜNDEN 90 GÜNE ÇIKARTILDI

İkinci adım ise sanayi sicil belgesi hakkında oldu. Bakanlığın kararına göre, 2 yılda bir yapılması gereken sanayi sicil belgesi vizesine ek süre 30 günden 90 güne çıkartıldı.

Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle olabilecek gecikmelere yönelik adımlar atan Bakanlık, vize için de bir değişikliğe gitti ve ek süreyi 90 güne uzattı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yaptığı açıklamaya göre, 1 Mart 2020 ve 30 Haziran 2020 arasında dolacak olan vizeler için sağlanan ek süre 90 güne çıkartıldı.