Ekonomi

Seçimin En Popüler Vaadi 3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlere yönelik olarak; seçim beyannamesi içerisinde yer alan konulardan biri olan ek göstergenin ne zaman çıkacağı merak ediliyor.

Başkan Erdoğan tarafından 360 sayfalık seçim beyannamesi içerisinde; polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge imkanı sağlanacağı belirtilmişti.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge devlet kurumlarında çalışan memurların maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan hesaplama metodu olarak bilinmektedir.

Ayrıca ek gösterge rakamları, unvanları ile beraber hizmet sınıfları ve derecelere göre farklılık yaşayabilmekte.

Ek gösterge maaşı ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenmektedir.

Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir memurun göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla ikramiye ve maaş alacağı biliniyor…

Memurluk görevinde 30 hizmet yılını tamamlayan ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan veya ek göstergesi 3600’den düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe yönelik değişiklik yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce ne demişti?

“Polis öğretmen hemşire ve din görevlililerimize bir müjde vermek istiyorum.

Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği bu vesileyle gidermiş oluyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

PEKİ 3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından seçim beyannamesine alınan ancak seçimin bitmesiyle beraber henüz ele alınmamış olan 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı merak ediliyor.

Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizin bizlere gönderdiği mesajlarda ve yorumlarda ek göstergenin bir an önce çıkarılması talep ediliyor.

Bizlerde 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağıyla alakalı olarak detayları yazıyoruz.

3600 ek göster şuan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından görüşülmedi. Yeni hükümet sistemi ve kabine revizyonu yaşanması sonrasında atlatılan yoğunluktan sonra 2018 yılı bitmeden 3600 ek göstergenin çıkacağını düşünüyoruz.

Bir Yorum

  1. diğerlerine tamam da din görevlisine ek gösterge ne oluyor. kardeşim herifler bedava yiyip içmekten obez oldu mevlüttü,ölü arkasıydı. artık her imamın yazlığı var. hadi kıçımıza da pamuk tıkılmayıversin öldükten sonra. sanki dinin indiği yerde imamlar ölülerin kıçına pamuk tıkıyor.

  2. Abdullah biri Abdullah biri din görevlisi derken senin deden kilise papazının bahsediliyor o Cami imamları Senin cesedine daha değişik Teknik uygulayacaklar rahat ol haberin olmaz

  3. Sağlık Bilimleri lisansiyerlerine diyerek konuşmuşlardı ama önlisanslarınkini de 2200'den 3000'e çıkarsalar bari.

  4. Gerçekten bu ek gostergenin çıkacağına inanan varmı .yıpranma payı sözü verileli dört yıl oldu .bakın bedelli bir günde nasıl çıktı cunki para gelecek para gidecek birşeyi niye çıkarsinlar akıl var izan var