Ekonomi

SGK'dan Hasta Olan Çalışanlara 40 TL İş Görememezlik Ödemesi

Devlet, bünyesine bağlı kurumlar aracılığıyla çalışan veya çalışamayan vatandaşlara maddi desteklerde bulunuyor. 

Çeşitli alanlarda yapılan bu ödemeler ise çoğu zaman vatandaşlar tarafından alınmıyor. Öyle ki devletten alabileceği ödeme bulunduğu halde bu ödemeleri almayan çok sayıda vatandaşın alacağı tutar milyonları buluyor.

Bu haberimizde siz okuyucularımıza devlet tarafından hasta olan çalışanlara ödenene İş Görememezlik Ödeneği’nin detaylarını aktarıyoruz. 

DEVLETTEN 40 GÜNLÜK 40 TL İŞ GÖREMEMEZLİK ÖDEMESİ

Devlet çalışan, çalışmayan, engelli veya yaşlı durumlarda bulunan vatandaşlara farklı isimler altında bazı ödemelerde bulunarak maddi destek sağlıyor. 

Bu desteklerden çalıştığı işyerinde hasta olan çalışanlara ödenen İş Görememezlik Ödeneği. Çalışan vatandaşların hasta oldukları durumlarda yapılıyor. İş Görememezlik Ödeneğinin çalışan tarafından alınabilmesi için çalışanın hastalığı doğrultusunda rapor alması gerekiyor. 

Hastalığı veya geçirdiği kaza nedeniyle çalışamayacak olan bu çalışanlar, alacakları sağlık raporu ile devletten istirahat ettikleri her gün için 40 TL ödeme alabiliyorlar.

PEKİ KİMLER ALABİLİR?

Devlet tarafından yapılan bu ödemeyi alabilmek için aranan tek şart sağlık raporu alınması. Çalışan vatandaş hastalığından dolayı çalışamayacak durumda olduğuna dair hastaneden rapor alması ve ardından Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunması yetiyor. Bu işlemlerin ardından SGK çalışamayacak olan vatandaşa günlük 40 TL ödeme yapıyor. 

Hak Sahipleri Günlük 40 TL’ye Tenezzül Etmiyor

Çalışırken hastalanan çalışanlara ödenen günlük 40 liralık ödeme ise çoğu çalışan tarafından alınmıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanlarından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda işçilerin istirahatli oldukları her gün için 40 lira almak zorundalar ama çok sayıda kişi başvuru yapıp bu paralara tenezzül etmiyor ifadeleri kullanıyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben dort gun rapor ucin 82 tl vrrdi.ne gunlugu 40 tlden bahsediyorsunuz kimi kandiriyor bu devlet.ezcanelere gidiyoruz saglik ocsgina muayene olsam ucret devlet hastanesine gidiyorum ucret bu devlet kimi kandiriyor bir memnun ki insanimiz masAllah insanlarimiza …Böyle insanlarimizi daha cok kandirirlar

  2. Buse devlet demek ki 40 değil 41 lira veriyor ilk 2 günü iş yeri karşılamak zorunda oldugu için 10 gün rapor aldan 8 gğnlük para alırsın 3 gün rapor alsan 1 ginlük alırsın 2 gün e yok sen 4 gün alfıgına göre ilk 2 günü sayma 2 günlük para almıssın 82 lira yaani sana ggünlük 41 lira vermiş