Ekonomi

SGK Duyurdu! Borçlar Nedeniyle Haciz Konulan Menkul ve Gayrimenkullerde Düzenleme!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Ocak ayında amme alacakları kanunu’nda yapılan söz konusu değişiklikle beraber borcu olanların hacizli mallarının üzerindeki haczin kaldırılması için kolaylık sağlanabileceği ifade edildi.

SGK’nın bu adımı sonrasında malların gerçek değerlerinin çok altında icra yoluyla satılmasından şikayetçi olanlar rahatlatılacak.

Habertürk’ün haberine göre gerçekleştirilecek uygulama sayesinde, icra yoluyla satışa çıkartılan mallar değerinin çok altında satıldığı için mükellef hem malından oluyor, hem de borcunu ödeyememediği biliniyor.

SGK il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezleri tarafından haciz edilen menkul ve gayrimenkullerin üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılabilmesi kapsamında  ilk haciz koyan üniteye yazılı başvuru yapılacak. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının yanı sıra takip masraflarını ödeyen mükellefin malı üzerindeki haciz kaldırılacağı belirtildi.

Ayrıca örnek verilecek olursa; borcundan dolayı malına Ulucanlar ve Rüzgarlı sosyal güvenlik merkezlerince haciz konulan Ankaralı bir mükellef, ilk haczi koyan Ulucanlar SGM’ye başvuru yapabilecek.

Haczin kaldırılması için başvuru yapılması, borçla ilgili takip işlemlerini durdurmayacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA