Ekonomi

SGK ile çarpıcı iddia SGK'nın zararı bir yılda %52 arttı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, SGK ile ilgili önemli iddialar içeren yazılı açıklamasını haber merkezleri ile paylaştı.Karabıyık, yazılı açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) verilerini yorumladı.

CHP’li Karabıyık’ın en çok dikkat çeken ifadeleri arasında  “SGK verilerini makyajlamaya yönelik tüm çabalara rağmen Türkiye’de işsizlik ve yoksulluktaki artış durmak bilmiyor. SGK’nin gelir-gider dengesi hızla bozulurken kurum zararı artmaya devam ediyor. Geçen yılın ilk 5 ayında 23 milyar lira olan kurum zararının bu yılın aynı döneminde 35,4 milyar liraya yükseldiği ve kurum zararının bir yılda yüzde 52 arttığı görülüyor.”yer alıyor.

Yılbaşında SGK’nın 48-50 milyar lira açık vermesinin beklendiğini söyleyen Karabıyık, “SGK’ya Hazine’den yapılan yardımlar ise aslan payı. İlk 5 ayda Hazine’den yapılan 71,1 milyar TL’lik yardımın 48,2 milyar lirası SGK’ya. Bu aslan payı yardımlara rağmen sosyal güvenceden yoksun kalan yurttaş sayısı ise 396 bin arttı.” ifadesini kullandı.