Ekonomi

SGK Uzmanından Açıklama Geldi ! 2019 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrette kritik haftaya girildi. Bu hafta asgari ücretin 2019 yılında ne kadar olacağı asgari ücret tespit komisyonu tarafından açıklanacak.

Milli Gazetenin aktardıklarına göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç toplantı yaptı ve üç toplantıda da her temsilciden farklı rakamlar telafuz edildi. Fakat henüz asgari ücretin ne kadar olacağına dair net bir açıklama yapılmış değil… Milyonlarca çalışan 2019 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 47’si asgari ücret üzerinden gelir sağlıyor.Bu nedenle asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantılar neticesinde çıkacak kararın kendilerini memnun etmesini istiyor.

Devletin asgari ücret konusunda daha yapıcı olması gerektiğini belirten ekonomi uzmanları, ekonomik problemler yaşayan asgari ücretli kesimin görmezden gelinemeyeceğini ifade ediyor. Konu hakkında Tv5’teki “Çalışma Hayatı” programında önemli açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan, TİSK başkanlığında yapılan asgari ücret toplantısını işaret ederek, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu toplantıda asgari geçim istatistiklerini açıkladı. İlk defa bu yıl TÜİK tarafından ‘Ağır işler, orta işler ve hafif işler’ olmak üzere 3 farklı istatistik yayınladı. Bu durum aslına bakarsanız komik” ifadelerini kullandı.

GÖZLER ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNUN 4. TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Fatih Yedier’in hazırlayıp sunduğu programda İşcan, “Asgari ücretlinin hafif çalışanı, ağır çalışanı mı olur? Biri az yemek yerken diğeri çok yemek yemiyor. Bu tarz sınırlamalar yapılması gerçekten komik bir şey. Ağır iş yapan bir işçinin asgari ücret alması mantıklı mı? Sorunun çözümü için daha yapıcı kararlar alınması lazım. Şimdi gözler önümüzdeki hafta yapılacak asgari ücret toplantısına çevrildi, hepimiz oradan çıkacak sonucu bekliyoruz. Yeni asgari ücret rakamlarının duyurulacağı bu toplantıda eğer işçi ve işveren arasında bir uzlaşma olmazsa hakem heyetine başvurulacak” diyerek asgari ücret hakkında son gelişmeleri değerlendirdi.