Ekonomi

SGK'ya Borcu Olan Vatandaşlara Kötü Haber! İcralık Olabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) borcu olan vatandaşlara kötü haber… Herkesin başına gelebilecek olan Bursa’da meydana geldi. Bursa’da yaşayan 2 kişi için SGK tarafından icra takibi başlatıldığı öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başlatılan icra takibi kapsamında 108 bin TL değerindeki bahçeli bir evin 1/6 hissesi ve 35 bin TL değerindeki 660 metrekare arsanın 1/2 hissesinin icradan satışa sunulacağı paylaşıldı.

6183 sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanun çerçevesinde yapılan işlemlerde 660 metrekarelik arsanın yüzde 1/2 hissesi 2 Eylül 2019’da, 1/6 hisseli olan bahçeli evin satışı ise 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecektir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan icraburada sitesinin sahibi Caner Çakı;

“SGK alacaklarını tahsil edemediği durumlarda 6183 sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanun çerçevesinde borçluya icra takibi başlatır.

Özellikle süresinde ödenmeyen sigorta primleri nedeniyle bu tarz icra takipleri ile karşılaşıyoruz” ” dedi.

Borçlulun 15 gün içinde SGK’ya ödeme yaparak tüm borcunu kapatması gerektiğini ifade eden Çakı;

“Aksi takdirde aynı süre içerisinde mal bildiriminde bulunması borçlarının tecil ve taksitlendirmesi veya borca itiraz etmesi gerekmektedir.

İcra takibine konu olan borçlar da icranın yapılacağı tarihe kadar kurumun anlaşmalı olduğu bankalara ödendiği takdirde ihale yapılmayacak ve satış gerçekleşmeyecektir.” dedi.

Bir Yorum