Ekonomi

Sicil Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? Resmi Gazetede Yayınlandı Mı?

Sicil affı Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Söz konusu yasa ile kişiler borçlarını 6 içinde ödediklerinde sicil affından yararlanabilecekler. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 18 Ocak 2017 tarihinde saat 02.00’a kadar bir oturum gerçekleştirdi. Söz konusu oturumda işletmelerin teşvikinden borçların yeniden yapılandırılmasına kadar çeşitli alanlarda düzenlemeler getiren torba yasa kabul edildi.

TBMM Genel Kurul görüşmelerinde verilen ve muhalefet partisinin de desteklediği önergeyle geçtiğimiz yıl çıkarılan borçların yeniden yapılandırılması uygulamasına ilişkin çeşitli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklerle taksit ve peşin ödemeler için 4 ay ek süre verildi.

Çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek. Ayrıca 2015’ten önce emekli olan 30 yıl ve üstü hizmeti olanlara da ikramiye alma imkanı getirildi. Bu düzenlemeden 408 bin kişinin yararlanması ve toplamda 2.1 milyar TL ödeme yapılması bekleniyor.

Sicil Affı Yürürlüğe Girdi Mi?

Sicil affı hakkında hükümetten ne bir açıklama yapıldı nede Resmi Gazete de yayınlandı. Ancak yayınlandığında veya konu ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik olduğunda sizleri anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Gelişmelerden İlk Siz Haberdar Olun 

Sicil affı Resmi Gazetede yayınlandığında ilk siz haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Sizden rica ediyorum servis çekiyorum 2 ay oldu ma has alamıyoruz ne yapmamız lazim