Ekonomi

Sicil Affında Son Durum: 11,5 Milyon Kişiyle 2,3 Milyon Şirket Kara Listeden Çıkacak

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta TBMM’ye torba yasa kapsamında sicil affı sunulmuştu. Sicil affı, 11 milyon 561 bin 202 kişi ve 2 milyon 331 bin 460 şirketin sicillerini sıfırlama imkanı getirecek. Ayrıca kişi ve şirketlere kullandırılan kredilerden dolayı bankalar veya finans kuruluşlarına herhangi bir hukuksal cezai sorumluluk yüklenmeyecektir. 

Düzenleme Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe girecek. Sicil affının yürürlüğe girmesi ile beraber 12 Aralık 2016 tarihi itibariyle halen ödenmemiş olan borcu bulunanlar, ödenmemiş çeki bulunanlar ve kredi kartı nedeniyle yasal takip borcu olan vatandaşlar sicil affından yararlanabilecekler.

Ayrıca Hürriyet’in haberine göre aynı şekilde 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle tüketici kredileri ve diğer bireysel kredilerden yasal takip borcu bulunan şahıs firmaları da sicil affından yararlanabilecek. Ancak bu kişiler ve firmalar 6 ay içerisinde borçlarını öderlerse veya yeniden yapılandırırlarsa bankaların kara listesinden çıkacaklar. 

Sicil Affını En Çok Esnaf Talep Ediyordu 

Sicil affını özellikle esnaf yoğun bir ilgiyle talep ediyordu. TESK Başkanı ” ekonominin çarklarının dönmesi için sicil affı gerekiyor ” dedi. Kredi kartı veya bireysel kredilerini ödeyemeyip takibe düştükten sonra ödeyen vatandaşlar için sicil affı önem taşıyor. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum