Ekonomi

Sıfır Faizli KOSGEB 50 Bin TL Hibe Şartları Neler?

Sıfır faizli KOSGEB 50 Bin TL sıfır faizli kredi başvurularında hibe şartları belli oldu. KOSGEB kredilerinde yeni dönem adı altında şartlar sunulmuştu. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni şartları merak edenler için KOSGEB hibe şartlarını sunuyoruz.

KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusunda bulunmak isteyen ve hayallerindeki işi kurmak isteyen vatandaşlar, yeni getirilen düzenlemlerle beraber başvuru sürecindeki teferruatlardan biraz daha uzaklaşmış olacak.  olabilecek. KOSGEB 50 bin TL hibe başvurusu yapabilmek için şart koşulan girişimcilik sertifikası, 1 Şubat Çarşamba günü itibariyle ön koşul olarak sunulmayacğı ifade edilirken, işletmesini kurmayan vatandaşların da başvurabileceğini duyuran KOSGEB’in bu şekilde 50 bin TL hibe başvurusu konusunda şartlarını biraz daha esnetilmiş oldu.

İŞLETME OLMADAN KREDİ BAŞVURUSU

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Girişimcilik Destek Programında yaptığı konuşmada; “1 Şubat’ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık. Yeni süreçte girişimcilerin iş yerlerini açmadan KOSGEB’e müracaat edebilecekleri şekilde kurguladığımız uygulama başladı.” ifadelerinde bulunmuştu. 

Biçer, Girişimcilik Destek Programında yeni düzenleme yapıldığını ifade ederek; “1 Şubat’ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık. Yeni süreçte, girişimcilerin iş yerlerini açmadan KOSGEB’e müracaat edebilecekleri şekilde kurguladığımız uygulama başladı.” dedi.

BAŞVURULARDA EN FAZLA 3 HAK

Uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi veren Biçer, oluşturulan kurullarla beraber işletmelerini kurmadan KOSGEB’e müracaat eden girişimcilerin başvuru formlarının, kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularının değerlendirileceğini ve olumlu ya da olumsuz sonucun girişimci adayına yansıtılacağı belirtildi.   

Girişimci adaylarının en fazla 3 başvuru hakkının bulunduğuna işaret eden Biçer, “Yapılan bu başvurularda 3 kez üst üste olumsuz sonuç alındığında, girişimci adayının başvuru hakkı kayboluyor ve  bir girişimci bu destek programından yalnızca bir kez faydalanabiliyor.” dedi.

Ayrıca Biçer yaptığı açıklamada son olarak 31 Aralık 2017’de başvurularda bulunmasını istedi…

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum