Ekonomi

Sigara Fiyatlarına Zam Devam Ediyor

Ramazan Bayramı sonrası sigaraya gelmesi beklenen zam miktarları açıklanmaya devam ediyor.

Sigaralara uygulanacak zaml miktarları açıklanmaya devam ediyor. Önceki gğn Parliament ve Marlboroya glene 1 TL’lik zamdan sonra bugünde zam haberi geldi. Dün açıklanan zam ile Parliament 12.5 TL, Marlboro marka sigara ise 12 TL’ye yükselmişti.

Bugün ise Winston ve Camel Marka sigaraya zam uygulandı. Winston marka sigara 10 TL olurken; Camel Marka sigaranın fiyatı da 9 TL olarak açıklandı.

Sigaranın Zararları Nelerdir?

# Sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebek görür.


# İçinde barındırdığı Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri başta olmak üzere, solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara sebep olur. İçilen her sigara sizi kansere bir adım daha götürür. Sigara içenlerde akciğerlerin doğal savunma sistemi bozulur ve buda enfeksiyon kapma riskinizi arttırır.

# Sigara dumanı kanda bulunan oksijeni yok ederek damarlarda kolestrol depolar ve bunun neticesinde kalp krizi riski artar.

# Sigara içenlerin parmak ile ellerinde sararmalar ve tırnaklarında kırılmalar görülmektedir.

# Sigara kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklara sebep olur. Damarlarda meydana gelecek tıkanıklık nedeniyle ancak organların kesilmesiyle tedavi edilebilen(Burger) hastalığı ortaya çıkar.

# Ağız kokusu ile diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı ve tat alma duyusunda bozulma gibi rahatsızlıklar görülür.

# Beyin hücrelerinin ölümüne ve Alzheimer’a neden olur.

# Sigara içen kadınlarda rahim ve yumurtalık hastalıkları, erken menopoz ve rahim kanseri gibi tehlikelerde sıkça görülür.

# Gözlerde katarakt yada körlük olasılığı artar.

# Vücutta yorgunluk,ruhsal gerilim,aşırı stres ve uykusuzluk meydana gelir.

# Cinsel açıdan iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliğide sıkça görülen rahatsızlıklar arasındadır.

# Vücudun insülin salgılamasını azaltarak şeker hastalığına sebep olur.

# Sigara, deri yapısının bozulmasına ve kırışıklıklara yol açar. Bunun yanında sigara içenlerin yaraları çok daha zor iyileşir. Bazen ameliyat sonrası yaraların iyileşmediği görülür.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, memur haberlerinden, ekonomi haberlerinden, zam haberlerinden, güncel haberlerden ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum