Ekonomi

Sigorta Sektörüne Puanlama Sistemi Getiriliyor! Sistem Nasıl İşleyecek?

TSB Başbakanı Can Akın Çağlar yaptığı açıklamada bankacılık sistemlerinde kullanımda bulunan kredi notu gibi sigorta sektöründe yenilik yapılacağını ifade ederek puanlama sistemi getirileceğini duyurdu. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar.

Çağlar konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Yine tıpkı kredi notu gibi sigortalı vatandaşlar için sigorta puanlama projesinin tasarım aşaması içerisindeyiz. Güncel konulara yönelik olarak yapılan bu çalışmalarla beraber sigortacılığın gelişmesi ve ekonomi içerisindeki önemin ve uzantılarının artırılmasına yönelik olarak çalışmalarımıza hız vermekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Çağlar ayrıca trafik sigortasına yönelik olarak yapılan çalışmalarla alakalı olarak ise; “Kronikleşme sorunlarının çözümlerinde hayat dışı bulunan şirketlerimizi etkileyen trafik branşıyla alakalı olarak en temel sorunların trafik kazalarının azaltılmasından yana kullanarak harekete geçmiş bulunmaktayız. Bununla alakalı olarak İçişleri Bakanlığımızın desteklerinin yanı sıra Hazine Müsteşarlığı, EGM ile beraver Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve şoförler federasyonlarımızla alakalı olarak sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışacağız.

Birlik olarak en ön önceliğimiz sektörümüzün ekonomi içerisinde hak ettiği yerini almış olması gerçek potansiyelini göstermesi düzenlenen otoritelere gçre 2018 yılında trafik tarifelerine en az enflasyon kadar zam yapılmasını talep etmiş bulunuyoruz.

Kamupersoneli.net I ANKARA