Ekonomi

Şimdiye Kadar Yapılan Bedelli Askerlik Başvuruları İle 3 Milyar TL Devlet Kasasına Girecek

Bedelli askerlik konusu 24 Haziran seçimlerinden önce gündeme gelmiş ve seçimden sonra hayata geçirileceği ifade edilmişti. Seçimlerin ardından bedelli askerlik çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanun ise Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanması ile başvurular başlamış oldu. 

21 GÜN EĞİTİM İSTENMEMİŞTİ

Bedelli askerlikte 15 bin lira gibi son derece makul bir rakamın belirlenmesi memnuniyet yarattı. Ancak 21 gün eğitim süresi adayların tepkisini çekti. Adaylar bedelli askerlikte eğitim olmamasını istedi ancak kanun 21 gün eğitimin olacağına karar verdi. 

200 BİN BAŞVURU YAPILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çeşitli açıklamalar yapmış ve bedelli askerlik başvuruları hakkında kamuoyunu bilgilendirmişti. Buna göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarında 2 günde bedelli askerlik için 200 bin başvurunun yapıldığını vurguladı. 

Bedelli askerlik başvuruları kapsamında belirlenen 15 bin TL ödemeleri de bugün itibari ile başladı. Başvuru yapan adaylar ödemelerini PTT şubeleri aracılığı ile yapacaklardır. 

200 BİN BAŞVURUDA 3 MİLYAR TL DEVLET KASASINA GİRDİ

Bakan Akar tarafından açıklanan 200 bin başvuru baz alındığında 15 bin TL ödemeler kapsamında devlet kasasına 3 milyar TL girecek. Bedelli askerlik için ödemeler 3 Kasım’da sona erecek. 200 bin başvuruda 3 milyar TL hasılat olduğuna göre diğer bedelli askerlik başvuruları yapıldığında bu tutar katlanarak artacaktır.