Ekonomi

Son dakika Bakan Selçuk duyurdu: İhtiyaç sahiplerinin alacağı yardımın tarihi netleşti!

Koronavirüs kapsamında, belediyelerin verdiği yardımlar hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahiplerini yararlanacağı bin liralık ihtiyaç yardımında doğum tarihi 0 ve 5 arasında olanlar 1 Nisan’da, 1 ve 6 arasında olanlar 2 Nisan’da, 2 ve 7 arasında olanlar 3 Nisan’da, 3 ve 8 arasında olanlar 4 Nisan’da, 4 ve 9 arasında olanlar ise 5 Nisan’da ödeme alacak.

YARDIMI ALABİLECEK KİŞİLER

Koronavirüs salgınından verdiği zararın en aza indirilmesi için, Bakan Selçuk, ihtiyaç sahibi olan ailelere maddi yardımda bulunacağını açıklamıştı. Bakanın yaptığı açıklamada yardımdan kimlerin yararlanacağı şu şekilde ifade edildi:

“3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

Bu Kanunlar kapsamında halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır”

Son dakika Bakan Selçuk duyurdu: İhtiyaç sahiplerinin alacağı yardımın tarihi netleşti!

ÖDEME TARİHLERİ

Ödemelerin yapılacağı tarih Bakan Selçuk tarafından açıkladı. Ödeme tarihlerinde doğum tarihi baz alınacak. Doğum tarihlerinin son rakamlarına göre ödeme tarihleri:

0 ve 5 arasında olanlar 1 Nisan’da

1 ve 6 arasında olanlar 2 Nisan’da

2 ve 7 arasında olanlar 3 Nisan’da

3 ve 8 arasında olanlar 4 Nisan’da

4 ve 9 arasında olanlar 5 Nisan’da

ÖDEMELER TÜM KAMU BANKALARINDAN ALINABİLİR

Bin liralık destekten yararlanacak olan vatandaşlar, ödemeleri tüm kamu bankalarından alabilecek. PTT kartı olanlar, tüm kamu bankalarından komisyon ödemeden, yardımı çekebilecek.