Ekonomi

Son Dakika: Çalışma Bakanı'ndan Kıdem Tazminatı Açıklaması !

Kıdem Tazminatı ile İlgili Fon sistemine bakış açınız nedir şeklinde kendisine yöneltilen soruya Çalışma Bakanı Müezzinoğlu : ” Türkiye’deki çalışanın, işverenin ve çalışma hayatının en hayati konu başlıklarından biri kıdem tazminatı. Bu konu açıkcası paydaşları da çok olan, işçisiyle, işvereniyle, sendikasıyla ve sosyal yönleriyle önemli paydaşları , güçlü paydaşları olan, hakkaniyeti, vicdaniyeti , sürdürülebilirliği içinde barındırması gereken bir düzenleme yapma niyeti yalnız bende değil bakan olarak hükümetimizde var. Buna baktığımızda paydaşlarımızın da güven duyulan bir yapının kurulması veya mevcut yapının daha güçlü bir sürece evrilmesini talep ediyor.

GEÇMİŞİ 1975’E DAYANIYOR

Esasında bu anlamda bir fonun kurulması sürecine baktığımızda 1975 yılında işçilerin kıdem tazminatı konusunda mağdur olacaklarını düşünen kanun yapıcı böyle bir fon kurulması ile ilgili yasaya bir madde koyuyor. Ama ne yazıkki 1975 , 2016 gündeme masaya geliyor. Güçlü bir irade veya tarafların vicdanlarının evet dediği, hakkaniyeti ve geleceğe güveni güçlü tutacak bir ortak noktada buluşulamadı.

TARAFLARLA GÖRÜŞMELER HENÜZ BAŞLAMADI

Biz önümüzdeki dönemde de yine 65’inci hükümetin bu alanda sürdürülebilir ve tarafların da büyük oranda kabul ettiği kıdem tazminatı fonunun oluşturulması ile ilgili henüz taraflarla görüşmelere başlamadık. Önümüzdeki günlerde görüşmelere başlayacağız. Burada temel bakışımız işçinin alın terinin korunması, hakkının korunabilmesi. Bunu başarabilecek ve onların temsilcilerinin de ‘tamam bu sistem hem işçinin hakkını korur, hem sistem sürdürülebilir’ diyebileceğimiz bir yapının çalışmalarını zaten belirli bir alt yapı var ama kolay olmadığını da 41 yıllık geçmiş gösteriyo

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ ADINA BİR KAYIP VAR 

41 yıllık geçmişi olan ve AK parti hükümetlerimiz olarakta bu konuyu önemsediğimizi 2006 ‘dan beri gündeme getiriyoruz.  Süreç inşallah bunun olumlu gelişmesine ve sonuçlanmasına katkı sağlayacağımız bir süreç olur diye temenni ediyorum. Şu anda en çok mağdur olan işçilerimiz oluyor. Şu anda kıdem tazminatından istifade edebilen , iş akdi sonlandırılan, SGK ‘ya gelen bildirimlere baktığımızda, Kıdem tazminatından istifade etmiş olanlar ile edememişler olanlar arasında çalışanlar adına, işçi kardeşlerimiz adına bir kaybın olduğunu görüyoruz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Kamupersoneli.net adresinde yer alan bu içeriğin tüm hakları Serhat Medya LTD. ŞTİ’ye aittir. İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanması halinde hukuki süreç başlatılacaktır…

Bir Yorum