Ekonomi

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! 2021 asgari ücret ne kadar olacak?

Son dakika milyonlarca asgari ücret ile çalışanı yakından ilgilendiren flaş açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

TBMM koridorlarında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, “Askıda ekmek başlatmıştı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli…” cümlesiyle başlayan sorusunu yarıda keserek, şu ifadeleri kullandı:

Bırakın Allah’ınızı severseniz ya… Ya böyle bir şey var mı Türkiye’de ya… Yani bugün evine ekmek götüremeyen biri var mı Türkiye’de ya… İnanıyor musunuz bunlara? Bazı şeyleri siz kendiniz çözün ya… Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF’nin, OECD’nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması sonrasında 2021 asgari ücret maaşı zam oranları merak konusu oldu. www.kamupersoneli.net olarak yaptığımız araştırmalara göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında yer alacak 2021 asgari ücret zam oranları şöyle:

1. ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI

2020 asgari ücret zam oranın yüzde 15 olarak açıklanamasının ardından bu yılda yüzde 15’lik zam uygulanması halinde 2.324 TL olan 2020 asgari ücret maaşı ile ilgili www.kamupersoneli.net olarak yaptığımız hesaplamaya göre 2021 yılında asgari ücret maaşının 2 bin 672 liraya yükseleceği tahmin ediliyor.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! 2021 asgari ücret ne kadar olacak?

2. ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI

www.kamupersoneli.net olarak  aldığımız bilgilere göre 2021 yılı asgari ücret zam oranları yüzde 8,3 zam oranı olması tahmin ediliyor. 2019 yılında Cumhurbaşkanı maaşı ve Asgari ücret maaşlarının zam oranlarının aynı olmasından dolayı asgari ücret ile çalışanların aldığı 2 bin 324 TL olan asgari ücret 192 TL zamlanmış olacak ve 2 bin 516 TL’ye yükselecek.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması! 2021 asgari ücret ne kadar olacak?

3. ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, 2020 yılı enflasyon tahminini açıkladı. Başkan Uysal açıklamasında, “Enflasyonun yıl sonunda yüzde 12,1 olarak gerçekleşeceği, 2021 sonunda yüzde 9,4’e gerileyeceği tahmin edilmektedir.” dedi. Başkan Uysal’ın açıklamasının ardından 2021 asgari ücret üzerinde etkisi olan enflasyon rakamı tahmini de açıklanmış oldu. Buna göre 2021 asgari ücret maaşına yüzde 12,1 zam yapılması durumunda 2 bin 324 TL olan asgari ücret 281 TL zamlanmış olacak ve 2 bin 605,204 TL’ye yükselecek.