Ekonomi

Son Dakika! Dolar Kuru Sabitlendi, Dolar Kuru Sabitlenirse Ne Olur?

Dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından devlet tarafından başlatılan dolar savaşına vatandaş ve iş dünyası da katıldı. Pek çok sektörde ve alanda dolar kuru sabitlendi. 

Dolar ile işlem yapılan bazı sektörlerde Türk Lirasına geçiş yapılırken bazı sektörlerde ise dolar kuru sabitlendi. Peki, dolar kuru sabitlenirse ne olur, dolar kurunu sabitleyen sektörler hangileri?

Dolar Kuru Sabitlenen Sektörler Hangileri Oldu?

Dolar kurunda yaşanan artıştan en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan pek çok sektörde dolar kuru sabitlendi. Bunlardan biri de tekstil sektörü oldu. Tekstil sektörü adına açıklama yapan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği başlatacakları kampanya ile tekstil sektöründe dolar kurunun sabitleneceği müjdesi verdi. 

Merter Sanayici İşadamları Derneği ise dolar kurunu 4 lira olarak sabitleme kararı aldı. Turizm sektörü ise kampanyaya destek verdi ve bazı tur firmaları yurt dışı turlarda doları 5,99 lira, euro kurunu ise 6,99 lira olarak sabitledi. Otomotiv ve  mobilya sektörü dolar kurunu bırakarak tamamen TL işlemlere başlarken inşaat sektörü ise ABD menşeeli ürünleri boykot etme kararı aldı. 

Dolar Kuru Sabitlenirse Ne Olur?

Dolar kurunda son günlerde yaşanan yükseliş ekonomik kaynaklı olmaktan ziyade siyasi nedenlerle yaşandığı için dolar kurunun sabitlenmesi büyük önem taşıyor. Çünkü kur ekonomiye bu şekilde zarar veremeyeceği için yapılan saldırılar bir sonuca ulaşmamış olacağı için Türk hükümetinin eline güçlü bir koz geçmesini sağlayacaktır. 

Bu nedenle elinde dövizi olanın döviz bozdurması, döviz alımı yapılmaması, önemli sanayilerde dolar kuru kullanımından mümkünse vazgeçilmesi, mümkün değilse ise dolar kurunun sabitlenmesi ekonomi açısından büyük önem taşıyor. Kurun sabitlenmesi ile dolar kurunda yaşanan ani iniş ve çıkışlardan hem sektördeki şirketler hem de bu sektörden hizmet ve ürün alan kişiler etkilenmiyor. 

Kamupersoneli.net – Ankara