Ekonomi

Son dakika EYT gelişmesi: Bahçeli'den flaş EYT açıklaması!

Türkiye’de milyonlarca EYT mağduru sorunu çözülmesini beklediği sıralarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan EYT açıklaması ile bütün ümitlerini kaybetti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖRÜŞTÜ

Türkiye Büyük Millet Meclis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  görüşme sonrası yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili önemli bir açıklama yaptı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN FLAŞ EYT AÇIKLAMASI

MHP Lideri Bahçeli, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’lilerle ilgili kararını destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’lilerin hakkında “Geçtiğimiz 17 yılda sosyal güvenlik alanının sağlık hizmetleri boyutunda çok önemli ilerlemeler sağladık. Sağlık hizmetlerinden yararlanmada prim borcu sürelerini esnettik. Ülkemizdeki sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz. Sağlık karnesi gibi, yeşil kart gibi vatandaşlarımızı rencide eden uygulamaların tamamına son verdik. Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istediği eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.

Son dakika EYT gelişmesi: Bahçeli'den flaş EYT açıklaması!

Biz gelmeden önce hatırlayın; bir ilaç reçetesindeki ilaçların hastaneden ya bir tanesini ya iki tanesini alabiliyorduk. Diğerlerini ‘git paranla al’ diyorlardı. Ama şimdi onlar kalktı. Şimdi böyle bir şey yok. Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. Bu hesap kötü bir hesaptır.

Son dakika EYT gelişmesi: Bahçeli'den flaş EYT açıklaması!

Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak. iskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.” ifadelerini kullanmıştı.