Ekonomi

Son dakika güzel haber az önce geldi! Ödemeler bugün hesaplarda!

Flaş açıklama Ticaret Bakanı Pekcan tarafından son dakika olarak yapıldı. Yapılan açıklamada ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurarak, milyonlarca kişiye müjde verdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamasında “Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz” dedi.

5f93f8b62269a225c4a4a12c.jpg

2 MİLYONDAN FAZLA BAŞVURU YAPILDI

Son dakika açıklamayı yapan Bakan Pekcan, desteklerle ilgili 2 milyondan fazla başvuru yapıldığını duyurdu.

kampanya-baslattilar-tlye-geciyorlar-1527606588-5621.jpg

Pekcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında koronavirüsten etkilenen işletmelerin yanında olduklarının belirterek, şunları söylemişti:

“Söz konusu desteklere yönelik talepleri ve başvuruları 30 Aralık 2020 itibarıyla almaya başladık. Burada en çok etkilenen 133 iş kolunu tespit ettik, internet sitemizde yayımladık. Bunlarla ilgili faal olan ticari işletmelerde basit usulde vergiye tabi olanlardan, esnaf ve sanatkarlardan, vergi muafiyeti olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnaf ve sanatkarlarımızdan kimlerin yararlanabileceklerini ilan ettik. 11 Ocak Pazartesi akşamına kadar başvuru sürecini uzatmıştık, gerekirse yine uzatırız. Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde başvuru var. Gelir kaybı desteğine 1 milyon 300 binin üzerinde, kira desteğine 754 bin civarında müracaat eden esnafımız var. Devletimiz her zaman olduğu gibi bu zor günlerde ticaret erbabımızın yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir”