Ekonomi

Son Dakika! İstanbul'da Ekmek Fiyatları Zamlandı

İstanbul’da uzun zamandır beklenen ekmek zammı sonunda yapıldı. Ekmek üreticilerinin mağdur olmalarını gerekçe göstererek sürekli talep ettikleri ekmek zammı gerçekleşti ve ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam geldi. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Fırıncılar Fedarasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yapılan zam ile beraber bundan sonra İstanbul’da ekmek fiyatları için kilogram fiyatında 5 lira 75 kuruş sınırı belirlenmiş oldu. Yani ekmeğin kilogramıı İstanbul’da en fazla 5 lira 75 kuruşa satılacak. 

İstanbul Ticaret Odası 2 Gün Önce Zam Yapmıştı

İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olan fırınlar İstanbul’da ekmeğe 2 gün önce zam yapmış ve ekmeği 1,50 liradan satmaya başlamıştı. Ancak Fırıncılar Odası’na bağlı olan ekmek fırınları 1,25 lira olan eski fiyatla ekmek satışlarını sürdürüyordu. 

Ekmek üretim maliyetlerinin arttığını belirten Türkiye Fırıncılar Fedarasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı o dönemde yapmış olduğu açıklamasında ekmek fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek birkaç gün içerisinde zam haberini duyuracaklarını açıklamıştı. 

Kamupersoneli.net