Ekonomi

Son Dakika.. Muafiyet Kararının Ardından Dolar TL Karşısında Çakıldı

Dolar başta olmak üzere döviz kurunda yaşanan gerileme eğilimi haftanın ilk günü akşamında da devam ediyor. Ekonomiye dair atılan adımların yanında ABD’den gelen açıklamalar döviz kurunun sert bir şekilde düşmesine neden oldu. 

Bu konuda ABD’nin Türkiye’yi İran’a yönelik yaptırımlardan muaf tutacağını açıklamasının ardından dolar kuru akşam saatlerinde 5.31 seviyelerine kadar geriledi. İşte yaşanan son duruma dair detaylar, 

DOLAR SON DÖNEMLERİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Dolar/TL, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisine rağmen 5.43 civarında başladığı günü sert düşüşler ile kapattı. Gün içerisinde açıklanan enflasyon rakamları ve vergi indirimlerinin TL üzerindeki baskıyı artırması sonucu 5.47 seviyelerine çıkan Dolar kuru daha sonra yeniden gerileme eğilimi gösterdi. 

Daha sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’a uygulanan yaptırımlardan Türkiye’nin muaf tutulacağını açıklamasının ardından dolar kuru çok uzun zaman sonra 5.40 TL bandının altına geriledi. Akşam saatlerinde de devam eden bu düşme eğilimi kurun 5.32 TL ile 5.31 TL bandına kadar düşmesine neden oldu. 

Hatırlanacağı üzere, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarında  Türkiye’nin de dahil olduğu 8 ülkeye İran’a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet tanıdığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından TL döviz ve dolar kuru karşısında yükselme trendini koruyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA