Ekonomi

Son Dakika: Oto Galericileri Yakından İlgilendiren İş Birliği Yapıldı !

 Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) arasında, motorlu araç satıcılarının meslek standartlarının belirlenmesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, MYK’nın çalışma hayatında nitelikli ve belgeli iş gücü sağlanmasına yönelik çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Ülke genelinde 65 bini bulan motorlu araç satıcılarının meslek standartlarının belirlenmesi çalışmaları kapsamında MYK ile MASFED arasında işbirliği protokolü imzaladığı bildirilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Protokol kapsamında, ‘Motorlu Araç Alım Satım Sorumlusu’ ve ‘Motorlu Araç Alım Satım Personeline’ ilişkin ulusal yeterlilik kriterleri hazırlanacak. Hazırlanan meslek standartlarının ardından otomotiv sektöründe çalışanlara mesleki yeterlilik belgesi verilmeye başlanacak.”

MYK Başkanı Adem Ceylan, imzalanan protokolle motorlu araç alım ve satım süreçlerini yöneten çalışanların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinliklerinin tanımlanacağını vurgulayarak, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayanların motorlu araç alım-satım personeli olamayacağına dikkati çekti.

MASFED Başkanı Aydın Erkoç da otomobil ticareti yapanların mesleğe ilişkin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olması gerektiğini belirterek, sektör çalışanlarının bir an önce Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları ile merdiven altı diye tabir edilen, kayıt dışı araç alım-satımının önüne geçileceğini kaydetti.

AA
Kamupersoneli.net