Ekonomi

Son Dakika : Taşeron İşçilerden Maaş Eylemi

  Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine hizmet veren taşeron bir firmaya bağlı çalışan işçiler, maaşları zamanında yatırılmadığı iddiasıyla eylem yaptı.


Yaklaşık 60 işçi acil kapısı önünde toplandı. İşçiler burada alkışlarla protesto gerçekleştirdi.

İşçilerden Halil İbrahim Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, maaşların geç yatırılması konusunda uzun zamandır mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Taşeron firma üzerinden çalışanlara maaşlarının geç yatırılmasına ilişkin hiçbir bilgi verilmediğini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

“Herkesin çoluğu çocuğu var. Burada çalışanların çocukları karne aldı harçlık veremediler. Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Maaş günlerimizin sabit olmasını istiyoruz. Maaşımızın ayın 5’inde yatması gerekiyor bugün ayın 23’ü yatmıyor. Geçen ay da 21’inde yattı. Ayın 15’inde yattığında ‘erken’ diyoruz. Bize ‘evraklar geç geldi, dosyalar karıştı, alfabetik sıraya göre isimler karıştı’ diyorlar. Biz temizlik işçisi olarak geçiyoruz firmada fakat ameliyathane çalışanları var, yemekhane çalışanları var, acilde çalışanlar var aramızda. Temizlikten ziyade hastanenin bütün bölümlerinde çalışan arkadaşlarımız var.”

İşçilerden Ergin Tanber de yatan mesai ücretlerinin geri toplanıldığını öne sürdü.

Hastane güvenliği acil kapısı önündeki işçileri hastane bahçesi dışına çıkmaları yönünde uyardı.

Hastane yönetiminin işçilerle toplantı yapacağını belirtmesi üzerine işçiler eyleme son verdi. 

Hastane yönetimi daha sonra konuyla ilgili açıklama yapılacağını bildirdi.

AA
Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Sayin Başbakan Ahmed Davutoğlu taşeron kadro dedi işinden oldu nerde devlet kime guvenecegiz bizde anlamiyoruz

  2. Selamın aleyküm arkadaslar boşuna yorum atip kendinizi kandirmayin bu yorumları bizim gibilerden başkası okumuyo o yüzden yorumlar bimer gibi Başbakanlık sitelerine yazilirsa belki yetkiki birilerinin dikkatini cekebilir oda bir ihtimal tabi,yoksa hangi yetkili kamupersoneli nete girip bu insanlar ne yazmış diye bakacak kendinizi kandirmayin

  3. Bu taşeron işi tam bir palavra dünya da siyaset işi yalan üzerine kurulmuştur, kesinlikle hepsi yalancı dır