Ekonomi

Son dakika Türkiye Sigorta sektörü hakkında Bakan Albayrak'tan önemli açıklama!

Türkiye Sigorta sektörü hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı.

TÜRKİYE 39. SIRADA!

Ankara’da bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni’nde konuşan Bakan Albayrak, “Deprem ve diğer doğal afetlerde biriktirdiği fonlarla finansmana kaynak sağlama işlerini yerine getirmektedir. Sigortacılık işleri için hep şunun bilincinde olduk. Sigortacılık sektörümüz bugünkü kapasitesiyle 39’uncu sırada. Bu büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimizin çok gerisinde. Ekonomik istikrar ve gelişim açısından sigortacılık faaliyetlerini stratejik sektörler arasına aldık. “dedi.

BAKAN ALBAYRAK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA! 

Öte yandan Bakan Albayrak’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Türkiye Sigorta sektöre yön verecek, kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak güçlü bir sektör oyuncusu olacak. Önemli bir misyon edinen Türkiye Sigorta’nın ülkemizi küresel rekabette daha etkin bir noktaya getireceğinden eminiz.Sektörün daha dinamik bir yapıya kavuşmasında öncü olacka. Türkiye güçlü ekonomik yapısı ile dünyanın eşi benzeri görülmemiş krizden geçtiği dönemde stratejik yatırım ve reformlarına devam ediyor. Sanayilerde çarklar güçlü şekilde dönüyor. Bir sermaye malı olan ve fonlama açığı oluşturmayan cari açığımız düşmeye devam ediyor.

40 milyar dolarlık turizm geliri cebimizde vardı. Turizm gelirlerini de koyunca Türkiye bu yıl da cari açık değil, cari fazla ile devam edecek.