Ekonomi

Sosyal yardıma başvuru yapan bazı kişilerin servet sahibi oldukları ortaya çıktı!

Koronavirüs salgınından dolayı Türkiye’de 81 ilde vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından sosyal yardım yapılıyor.

SERVET SAHİBİ OLANLAR SOSYAL YARDIMA BAŞVURDU

İstanbul’da 22 Mart’tan bu yana 39 ilçedeki Vefa Sosyal Destek Grubu iletişim merkezlerine yapılan sosyal yardım başvuruları arasında servet sahibi olanların da başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Sosyal yardıma başvuru yapan bazı kişilerin servet sahibi oldukları ortaya çıktı!

AYNI AİLEDEN 4 BAŞVURU YAPANLAR DA VAR!

Avcılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bilal Yıldız, sosyal yardıma başvuru yapanlar arasında en çok varlıklı kişilerden gelen yardım isteklerinin kendilerini üzdüğünü ve gereksiz meşgul edildiklerini belirterek, “Maalesef başvuranlar arasında en düşüğü 2016 model olan 10 arabası bulunandan, asma katlı dükkanları, dubleks daireleri, yazlıkları olana kadar bazı kişiler var. Hatta aynı aileden 4 ayrı başvuru yapanlar da bulunuyor. Bunlar, ‘Başvurularımız ne oldu? diye sorabiliyor, sistemi kilitliyorlar. Bunlara cevap vermeye utanıyoruz. Ciddi suistimal girişimindeler. Bazıları birileri süreci kilitlemeye çalışsa da bunlara en iyi biçimde cevap veriyoruz. Sistemi kilitlemelerine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.