Ekonomi

Spor Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü Taşerona Kadro Sınavına Girmeye Hak Kazananlar Belli Oldu

Bilindiği gibi taşerona kadro müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında taşeron işçilerin kadro meselesini çözdüklerini ifade etmişti.

Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çeşitli açıklamalarda bulundu. Taşerona kadro düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından çalışılarak sonuca bağlandı. 

Yapılan çalışmaların ardından 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede taşerona kadro düzenlemesine yer verildi. Konu ile ilgili olarak 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede taşerona kadro düzenlemesi hakkında detaylara yer verildi. Bu kapsamda 4 Aralık 2017 tarihi baz alındı ve taşerona işçiler burada yer alan hükme göre 2 Ocak 2018 ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında çalıştıkları kurumların personel dairelerine şahsen başvurularda bulundular.

2 NİSAN’A KADAR TAMAMLANACAK

Taşerona kadro detaylarında ise işçilerin sınava alınacağı bu sınavın eğitim seviyesi ve kadro pozisyonlarına göre sözlü, yazılı veya uygulamalı olabileceği ve 50 puan alanın başarılı sayılacağı ifade edildi. Tüm bunların yanı sıra sınavdan sonra kurumların taşeron işçileri 2 Nisan 2018 tarihine kadar toplu bir şekilde kadroya alacağı ifade edildi.

Bir Yorum