Ekonomi

Stajyer Öğrencilere Aylık En Az 480 TL Ödeme Yapılacak!

Staj yapan öğrencilere aylık olarak en az 480 TL ödeme yapılacak. Ayrıca stajyer maaşlarına devlet katkısı devam edecek.

Staj yapan öğrencilere işletmelerde mesleki eğitim görmeleri, staj veya tamamlayıcı eğitimlerine devam eden öğrencilere verilecek ücretin alt sınırı bulunurken ödemelere devlet desteği sağlanacak.

Söz konusu detaylara göre staj yapan öğrencilere en az asgari ücretin yüzde 30’u kadar maaş ödenmesi zorunlu olarak açıklanmıştı.

Bu yıl staj yapacak öğrencilere aylık olarak 480, 94 TL altında ücret verilemyecek. Devlet verilecek olan ücretlere katkı sağlayacak.

Diğer yandan devlet katkısı tutarı ise;

20’den az personel çalıştıran işletmeler için 3’te 2’si

20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 3’te 1’i olarak ödenecek.

Buna göre, devlet katkısı tutarı bu yıl 20’den az personel çalıştıran işletmeler için 320,62, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 160,31 lira olarak uygulanacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, öğrencilerin ücretlerine yapılan devlet katkısı ödemelerinin süresi 2018- 2019 eğitim yılından itibaren 3 eğitim ve öğretim yılı uzatıldığı ifade edilmişti.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. muhasebede ofisinde staj yapıyorum tüm arkadaşlarımın staj parası yatmış benimki hala yatmadı mali müşavirde hesabına para yatmadığı için ödeme yapamıyorum diyor en geç hangi gün yatıyor

  2. merhaba ben orta okulda staj yapiyorum ama 290 tl yatacak normalde 490 tl deği̇lmi̇ nasil oluyor

  3. Bende çocuk gelişimi eylül 24 başladuk bu aya kadae 217 lira yattı ondan beri yatmadı