Ekonomi

Suriye Harekatı Sonrası Dolar Kuru Yükselişe Geçti ! İşte 10 Ekim Güncel Dolar ve Euro Fiyatları

Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı dün akşam saatlerinde başladı. Hafta başından bu yana jeopolitik risklerin baskısı altında olan dolar dört ayın en yüksek gün içi seviyesine gelmişti.

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL bugün saat 07:10 itibarıyla 5.8674- 5.8724 seviyesinde işlem görüyor. Ayrıca dolar kurunun bu seviyelerdeki seyri devam ediyor. 

Kur Eylül ayı başından bu haftaya kadar genel olarak 5.60-5.75 bandında seyretti. Bankacılar bu bandın kırılması için yurtdışı piyasalarda risk iştahında ciddi bir bozulma veya içeride olumsuz bir haber akışı olması gerektiğini belirtiyordu. Artan jeopolitik endişeler yükselişi tetikleyen sebep oldu.

Reuters’ın aktardıklarına göre bankacılar hafta başından bu yana kamu bankalarının dolar satışlarının gözlendiğini ve bu nedenle de dolar/TL’nin 5.85 seviyesini aşmakta zorlandığını ifade ederken operasyonun sonuçları ve başta ABD ile ilişkilere etkilerine yönelik endişelerle dolar kuru 5,87 seviyesine kadar yükseldi.

Saat 08:39 itibari ile dolar grafiği ise şöyle:

Suriye Harekatı Sonrası Dolar Kuru Yükselişe Geçti ! İşte 10 Ekim Güncel Dolar ve Euro Fiyatları

Euro ise saat 08:39 itibari ile 6,45 seviyesinde bulunuyor.

“BİR SONRAKİ SEVİYE 6 CİVARI”

Rabobank stratejisti Piotr Matys dolar hakkında açıklamalarda bulundu. Matys açıklamalarında “Artan jeopolitik risk nedeniyle devlet bankalarının 5.85-5.84 bandında dolar sattığı belirtiliyor ancak bu bile kurun daha yüksek seviyelere gelmesini engelleyemedi. Bir sonraki izlenmesi gereken teknik seviye 6 civarı” ifadelerine yer verdi.