Ekonomi

Süt Krizi Devam Ediyor

Süt krizi devam ediyor. Ulusal Süt Konseyi tarafından süt alım fiyatı 1.15 TL olarak bildirmesine rağmen, süt alım fiyatlarının 50 kuruşa kadar inmesi üzerine, TZOB Başkanı Sn Şemsi Bayraktar “Açıklanılan süt fiyatı uygulatılamıyorsa Ulusal Süt Konseyi kapatılsın” şeklinde tepkisini gösterdi.

‘Böyle Giderse Et Kalmayacak’

TZOB başkanı Bayraktar “Konseyden çekiliyoruz, yönetimden ayrılıyoruz. ESK ‘nın acilen piyasaya girmesi ve müdahele etmesi gerekiyor. Bu şekilde devam ederse ahırlarda bir tane hayvan kalmayacak. Halkımız 50 TL’ye bile kıyma bulamaz” dedi.

Faruk Çelik Sanayicilere Tepki Göstermişti

Açıklanan fiyata rağmen alım fiyatı 70 kr. , hatta bazı bölgelerde özellikle Trakya’da 50 kuruş olarak uygulanmakta. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn Faruk Çelik, sanayicileri uyarmış ve “Seninle uğraşacağım sanayici kardeşim” çıkışını yapmıştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk çelik 1.15 TL olarak deklare edilen fiyatın uygulanmasını talep etmişti. TZOB konseyden istifa edince süt krizi yeni bir boyuta taşınmış oldu. Uzmanlar Amerika’daki pamuk konseyi, soya konseyi gibi konseyleri örnek göstererek Türkiye’dede konseyler kuruldu fakat artık konseyler içerisinde hangi kesimin ağırlığı varsa onun sözü geçiyor diyorlar. Uzmanlara göre sanayiciler konseylerden diledikleri kararı çıkartmaya başladı.

Deklare edilen fiyata rağmen alım fiyatı 70 kuruş, hatta Trakya’da 50 kuruş olarak uygulanıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sanayicileri uyararak, 1.15 TL’ye uyulmasını istemişti. TZOB’un Konsey’den istifasıyla, süt krizi yeni boyuta taşındı.

Kamupersoneli.net