Ekonomi

Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yaparsanız yandınız!

Müşteriler, mağazadan senetle alışveriş yaptı. Borçlarını ödemelerine rağmen, senetlerini geri alamadıkları için icralık oldular. 830 liralık ocak alan aile, borcunu ödemesine rağmen, icralık olduğu için 3 bin TL talep edildi. 3 bin TL’lik borcu olan bir kişiden de 18 bin TL istendi. Firmanın Sureliyeli yeni sahibine ulaşılamadı.

BORÇLARINI ÖDEMELERİNE RAĞMEN İCRALIK OLDULAR

Taksitli alışveriş yapanları yakından ilgilendiriyor. Senetle ürün alan müşteriler, borçlarını ödemelerine rağmen, senetleri avukata gönderildiği için icralık oldu. Mağdur kişiler borçlarını ödediklerini anlatamaya çalışsa da kendilerini dinletemediler.

BU MAĞAZADAN ALIŞVERİŞ YAPANLAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Bundan 8 yıl önce faaliyetlerine başlayan Evve isim mağaza kısa süre içerisinde çeşitli bölgelerde mağaza açtı. Birçoğu İstanbul’da olan mağazalardan alışveriş yapan müşteriler ise şimdi ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yaparsanız yandınız!

AYLIK 83 TL TAKSİTLE ÖDEME YAPTI

Vedat G isimli müşteri 830 TL’lik bir ocak aldı. Aylık 83 TL’lik taksitle 10 aylık senet yaptırdı. Vedat G, senetleri imzalayıp, ürünü aldıktan sonra eve gittikten sonra senedin her günü geldiğinde ödemelerini düzenli bir şekilde yaptı. Mağaza personeli, senet asıllarını toplu bir şekilde alabileceğini belirtti. Vedat G, başına gelebileceklerinin farkında olmadan durumu kabullenerek, ödemelerine devam etti. Ödeme yaptığı için de fişleri saklamadı.

MESAJLA ŞOKE OLDU

Vedat G, ödemesine yapmaya gittiğinde mağazanın kapandığını öğrendi. Küçük bir yerde faaliyetine devam eden mağazaya gittiğinde senelerin tamamını haftaya alabileceğini öğrenci. Kendisine söylenen tarihte giden Vedat G, mağazanın kapalı olduğunu fark etti. Ancak avukatlık bürosundan gelen mesajla hayatının şokunu yaşadı. SMS’de yazanları anlatan Vedat G, “Evde bulunduğum bir esnada bir avukatlık bürosundan SMS geldi. Gelen SMS’te, hakkımda icra takibi başlatıldığı belirtiliyordu. SMS’te yer alan numarayı aradım. Açıkgöz Hukuk Bürosu ile görüştüm. Borcun neye ilişkin olduğunu sordum. Telefondaki kişi Evve’nin senetlerinin ödenmediğini söyledi. Telefonda, tüm borcumu ödediğimi söylesem de derdimi anlatamadım” dedi.

Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yaparsanız yandınız!

“Eşim ile birlikte bu büronun Esenyurt’taki adresine gittim. Büronun iki çalışanı, ellerinde ödenmeyen Evve senetleri olduğunu söyledi. Tüm senetlerimi ödediğimi ve borcumun kalmadığına dair kaşeli imzalı fişi göstersem de bu kişiler inanmadı. Bana borcumun 2 bin 950 lira olduğunu söylediler. Bu rakamı düşününce şok geçirdim. Bu kişilere, ödemiş olduğum halde ana paranın 830 lira olduğunu. Hangi faiz oranı uygulayarak 3 bin liraya çıkardıklarını sordum. Büroda tartışmanın büyüdüğünü gören eşim ile birlikte çıktık ve eşim bir kez daha büroya giderek, tüm senetleri ödememe bir kuruş dahi borcum olmamasına rağmen, 2 bin lira ödeyerek ibraname alıp buradan ayrıldı.”

PEK ÇOK ŞİKAYET VAR

Evve markası ile ilgili pek çok şikayetin olduğun öğrenildi. Mağdur olan tüketicilerden biri, “18 ay önce biten borç için bir avukat mesaj yoluyla icra takibi başlatıldı diye bilgi verdi. Avukatı aradığımda Evve’nin tüm senetleri 3’üncü kişiye borcu karşılığında verdiğini, ‘borcunu ödeyip senetlerini alamayan herkes borcunu tekrar ödeyecek’ dedi”