Ekonomi

Tarım Bakanı Fakıbaba Açıkladı! Çiğ Süt Üreticilerine Sağlanan Destek Artırılacak

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi’nin açılış çalıştayına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba burada bir konuşma yaptı. 

Bakan Fakıbaba konuşmasında çiğ süt üreticilerine yönelik verilen destek primlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın konuya dair açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMLERİ ARTIRILIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çiğ süt üreticilerine yönelik sağlanan destek primleri ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamalarında verilen prim desteklerinin yem fiyatlarından dolayı artırılacağını söyledi. Prim fiyatlarında yapılacak olan yükseltmeleri de açıklayan Gıda Bakanı Eşref Fakıbaba süt üreticilerine sağlanan desteğin 270 milyon lirayı bulacağını söyledi. 

“Üretici arkadaşlarım merak etmesinler, adım adım maliyetlerini takip ediyoruz, onları mağdur etmeyeceğiz. Kesif yemdeki artışı dikkate alarak Başbakanımız ile görüştük. Bu görüşmemiz doğrultusunda çiğ süt prim desteklerini yılın ilk 3 ayını kapsayacak şekilde sıcak süt için 3 kuruştan 5 kuruşa, soğuk süt için 6 kuruştan 10 kuruşa, örgütler aracılığıyla pazarlanan soğuk süt için 7 kuruştan 12 kuruşa çıkarıyoruz. Böylelikle süt üreticilerimizin eline toplamda 270 milyon liralık prim desteği sağlamış olacağız. Ramazanda 270 milyon liralık çiğ süt prim desteğinin yanı sıra 530 milyon liralık anaç koyun-keçi desteği, 62 milyon liralık besi desteğiyle birlikte toplamda 860 milyon lirayı aşan miktarda üreticilerimize destek sağlamış olacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA