Ekonomi

Tarım Bakanı Fakıbaba'dan 300 Koyun Projesine Yönelik Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 Koyun Projesi kapsamından faydalanan besiciler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba projeye ve beklentilere yönelik görüşlerini paylaştı. 

’10 YIL ET YEMEDİM’

Gıda Bakanı Fakıbaba yapmış olduğu konuşmasında Belediye Başkanlığı döneminde 10 yıl et yemediğini söyledi. “Benden önceki bakanlar da hep et üzerine çalışmışlar. Biz de 10 aydan beri etle yattık, etle kalktık. Öyle bir şey oldu ki belediye başkanlığı dönemimde 10 yıl et yemedim. Şimdi Tarım Bakanı olarak diyorum ki; keşke ben yine et yemeseydim.” 

300 KOYUN PROJESİ

Bakan Fakıbaba konuşmasında; gıda, tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiklerini belirterek bu alanda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanı Fakıbaba konuşmasında çifçilere verilen önemi şu ifadelerle açıkladı. ”Hükümetimiz, başbakanımız, cumhurbaşkanımız her seferinde şunu söylüyor, ‘Sayın bakan çiftçiye elinden gelen desteğin her türlüsünü vereceksin’, ben de ‘Emriniz olur’ diyorum.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında ayrıca 300 koyun projesinden beklentilere dair açıklamalarda bulundu. Bu projeden faydalanan çiftçilere sağlanan destekler hakkında da bilgi veren Bakan Fakıbaba şu açıklamaları yaptı. 

”Normalde 1 koyun 1,4 yavru veriyor. Biz bunu 1 yavru olarak kabul ediyoruz. 300 koyun 1 yıl sonra 300 yavru veriyor. 300 kuzu demek, yani en kötü ihtimalle 400 ile çarpsanız 120 bin lira demek. Biz 300 kuzuya kadar verdiğimiz zaman, bu ailelerin sigortalarını yaptırıyoruz. Asgari ücret miktarında en az bakım ücretini veriyoruz. Onları kendi ailemiz olarak zimmetliyoruz. İlaç paralarını veriyoruz, eğer hayvanlar hastalandığında aynen 112 acil ambulanslar gibi bizim veterinerlerimiz geliyor. Yani neticede 500 bin damızlık koyun, 7 yılda 5 milyon anaç veriyor. Bu her sene devam ettiğini düşündüğümüz takdirde düşünün, geldiğimden beri söylüyorum Türkiye et ithal eden değil, et ihraç eden bir ülke olacak. Bunu inanarak söylüyorum. Bunu hesaplayarak söylüyorum. 500 bin koyun 7 yılda 5 milyon yapıyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum