Ekonomi

Tarım Bakanı Faruk Çelik'ten Korkutan Açıklama

 Her 2 Saniyede Bir Futbol Sahası Büyüklüğünde Tarım Arazisi Yok Ediliyor


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik , her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisinin yok olduğunu dile getirdi. Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Antalya’da toplanan Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansında konuştu, Bakan Çelik toplantıda ilginç ve korkutucu noktalara parmak bastı.

Dünyamız Kitlesel İnsan Göçlerine Sahne Olacak

Faruk Çelik, 2050 yılında insanları beslemek için tarımsal üretimin %60 olması gerektiğini dile getirirken söz konusu büyümenin yerine , her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisinin yok olduğunu söyledi. Bakan Çelik : “Eğer gelecek nesiller için sürdürülebilir gıda arzını sağlayamazsak dünyamız kitlesel insan göçlerine sahne olabilecek” dedi.

Son yıllarda dünya üzerinde azalan tarım faaliyetlerinin tekrar arttırılması için bir çok ülke çeşitli hibe ve destek programları yapıyor. 

Kamu haberleri gündem haberleri, Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı haberleri, gündemden son dakika gelişmeleri ve daha fazlası kamu haber merkezi, memur haber sitesi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara