Ekonomi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 87 Milyon 239 Bin Euro Hibe Verilecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yeni bir uygulama yürürlük kazandı. Söz konusu uygulamanın Çiftçilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri olduğu ifade edildi. Söz konusu uygulamanın yürürlük kazandığı ve projeye başvuruların başladığı açıklandı.

TKDK’nın Yeni Proje Çağrısı

Avrupa birliğinin (AB) aday ihtimali olan ülkeler ve aday ülkeler adına kurduğu ”Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) başlığı altında yapılan program sonrası TKDK’da 21 Aralık 2017 tarihinde 3. proje başvuru çağrısı yapıldı. TKDK yaptığı çağrıda bu projelerin 7 sektörü kapsadığından bahsetti. TKDK yaptığı açıklamada, ”Çiflik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri” adı altındaki bu proje, istihdam seviyesinin yükselmesini sağlayacak. Bu proje bitkisel ürünlerin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin daha kolay ve etkili işlenmesini sağlayacak. Aynı zamanda zanaatkarlık ve ürün işlemelerinin artması, arı ürünlerinin ve arıcılığın geliştirilmesi, değerli ürünlerin işlenmesi, su ürünlerinin yetiştirilmesi gibi faaliyetleri de arttıracak. Öte yandan proje yenilenebilir enerji kaynaklarına ve makine parkları alanında da yenilikler sağlayacak. TKDK bu projeler için 87 milyon 239 bin euro hibe vereklerini açıkladı.

Hibe Çağrısındaki Projenin Başvuruları 

TKDK’nın sağladığı hibe çağrısı vatandaşlar ve sektörler tarafından olumlu karşılandı. Vatandaşın beklediği hibe başvuruları için TKDK başvuruların ve alımların başladığını vurguladı. TKDK’nın açıklamasına göre başvurlar, TKDK’nın internet sitesinde başladı. Başvuruda bulunmak isteyenler TKDK’nın internet sitesi (www.tkdk.gov.tr) adresinden online olarak başvuru yapabilirler. Başvurular 12 Mart tarihinde saat 21.00’de sonlanacak. Vatandaşların bu süre içerisinde başvurularını tamamlayıp, yapılan başvurunun çıktısını almaları ve TKDK’nın gerekli gördüğü belgeleri 15 Mart tarihinde saat 18.00’e kadar TKDK’nın bulunduğu koordinatörlüklere getirmesi bekleniyor. TKDK’nın hibe vereceği iller ise Aksaray, Ağrı, Afyonkarahisar, Erzurum, Ankara, Giresun, Isparta, Kars, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Bursa, Çorum, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Denizli,Manisa, Mardin, Muş, Malatya, Mersin, Ardahan, Elazığ, Nevşehir,Sivas,Tokat, Burdur, Balıkesir, Samsun, Ordu, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Yozgat ve Uşak gibi toplam 42 şehir hibe kapsamına girmektedir.