Ekonomi

Taşeron İşçiler Dikkat ! Maaşlara Yüzdelik Fark Mı Geliyor?

696 Sayılı KHK ile taşeron şirketlerden genel idarelerde kadroya geçen işçilerin kadro geçişi öncesi almakta oldukları asgari ücretin yüzdelik fazlaları hakkında flaş bir yargı kararı geldi.

YÜZDELİK FAZLA ALINACAK

Taşeron yüzdelik fark ile ilgili mahkemeye başvuru yaptı ve davayı kazandı. Bu karar kapsamında asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan tespit kapsamında taşeron işçi asgari ücretin yüzde 32 fazlasını alacak.

Samsunhaber’den Tahir Ömer Çokluk’un haberine göre geçmiş döneme yönelik yüzdelik fark alacaklarına ilişkin mahkemeye başvuran taşeron davayı kazandı. Ankara 35. İş Mahkemesinde verilen karar ile taşerona asgari ücretin yüzde 32 fazlası ödenecek. Geçmişe dönük alacakları ise en yüksek mevduat faiziyle davalıdan tahsil edilecek.

GEREKLİ KURUMLARA BAŞVURU YAPILACAK

Sendika tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mahkeme kararının derhal uyguşanması ve yüzdelik farkların ödenmesi için gerekli kurumlara başvuru yapılacağı ifade edildi.

Konu hakkında herhangi bir gelişme olduğunda işçileri sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.