Ekonomi

Taşeron İşçiler Merakla Bekliyor ! Kadro Konusunda Flaş Gelişme

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KİT’lerde görevli binlerce taşeron işçi hakkında açıklamalarda bulundu. Fahrettin Yokuş açıklamalarında bu durumun kabul edilemez bir ayrımcılık olduğunu belirterek Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni döneme başladığında bu konuyu gündeme getireceklerini ifade etti. 

Taşeron İşçiler Merakla Bekliyor ! Kadro Konusunda Flaş Gelişme

HAKLARI OLANI İSTİYORLAR 

Açıklamalarında “Hakları olanı istiyorlar. Bu emekçilerimizin sesini duymamız gerekiyor. Aynı iş yerinde aynı işi yapan kadrolu personelden daha az maaş alıp, daha az özlük haklarına sahipler. Bununla ilgili Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener de defalarca açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Biz bu konuyu gündemde tutmaya, emekçilerimiz hakkını alana kadar doğruları söylemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullanan Fahrettin Yokuş haksızlık karşısında susmanın kendilerini yakışmayacağını vurguladı ve şöyle devam etti: 

Taşeron İşçiler Merakla Bekliyor ! Kadro Konusunda Flaş Gelişme

“Bu kardeşlerimiz kimseden sadaka istemiyor, haklarını istiyor. Eski bir sendikacı olarak, emek mücadelesinin sonuna kadar yanında duracağımı, asla bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımı ilan ediyorum. KİT’lerdeki Taşeron kadroyu hak ediyor.” 

“KAMUYU ZARARA UĞRATIYORLAR” 

Bunun yanı sıra Yokuş firmalara aktarılan kaynaklara dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: 

Taşeron İşçiler Merakla Bekliyor ! Kadro Konusunda Flaş Gelişme

“Bu para ya devletimize kalsın, ya da işçilerimizin maaşlarına eklensin. Burada kamu zararı söz konusu oluyor. Hem işçilerin mağduriyetinin giderilmesi hem de gereksiz kamu harcamasının önüne geçilmesi için atılacak adımların önemi büyük. Cumhurbaşkanlığı bu konuda iki kere kararname çıkardı. KİT’lerin bunu uygulama zorunluluğu bulunuyor. Uygulamadıkları her an kamuyu zarara uğratıyorlar.”