Ekonomi

Taşeron İşçiler Suriyeli'ler Kadar Önemli Değil Mi?

 Taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaların sürekli uzaması , işçiler arasında huzursuzluk yaratırken, hükümet cephesinden yapılan Suriyeli açıklamaları tepki çekmeye başladı. Suriyeli vasıflı kişilerin Türk vatandaşlığına alınacağına dair yapılan açıklamalar taşeron işçiler arasında ikilem yaratırken, çoğu taşeron işçisi “bizim düzenleme yine uzayacak” şeklinde yorum yapıyor.

Taşeron işçilerin kamuda isithdamına yönelik çalışmalarda artık sona gelindiği biliniyor fakat bir türlü yasa tasarısı meclise gelmiyor. AK Parti’nin en önemli seçim vaadlerinden birisi olan “taşerona işçilere kadro verilmesi” diğer vaadlerin aksine hala gerçekleşmedi ve “kadro” statüsü “özel sözleşmeli personel statüsü” olarak değiştirildi. Bilindiği gibi taşeron işçilerin kamuda istihdam edilebilmesi için de bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Hal böyle olunca ve yasa tasarısı uzayınca taşeron işçinin de sabır sınırları günden güne zorlanıyor. 720 bin işçi aileleriyle birlikte çok büyük bir oy potansiyeline sahip çeşitli sosyal medya sitelerinden ve kamupersoneli.net sitesinden hükümete seslerini duyurmaya çalışan taşeron işçiler “sözünüzü yerine getirin , yoksa oy yok” tarzında yorumlarda bulunuyor. 

Taşeron meselesi hakkındaki tüm gelişmeleri kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Son dakika haberlerinden anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını ücretsiz bir şekilde cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. kadro yalan çıktı yeter ya artık her seçimde böle numaralar yapılıyor kadarolu elman olmak istiyoruz risk altında çalışıyoruz bu güne kadar şireketler sırtımızda milyarlar kaldırdı 5 tane şirekt değitirdim kamuda 10 senedir çalışıyorum ama kadro yok ben bunu anlayamıyorum rabbim bizi düşünecek akıl versin onlara ıslah etsin gelecek seçimde eger oy isyorlarsa bütüm taşerona kadaro verilmeli

  2. taşeron işçilerinin bırak suriyelileri ugandalı kadar değeri yok.ama askere biz gideriz bizden vergi kesilir biz oy kullanırız ondan sonra köle gibi kullanılırız.1300 tl ye talim ederiz.benim zaten umutum yok attılar denize bir taş şimdi ne yapaçağız diye düşünüyorlar.1.5 ay önçe çalışma bakanı yüzde 99.9 tamamlandı demişdi herhalde 2020 de tamamlanır.ama gendilerine geldimi bir gecede kanun çıkarırlar.

  3. vaııaha sizde sapıt tınız yer artı kavamı yapıyomuz akepeeee buraz kürkiye oyyok oyyokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  4. Bunlardan bir cacık olmaz kuru gürültü milletin ağzına bir kaşık bal sürüyorlar

  5. KPSS.ye umut bağlayan yüzbinlerce üniversite mezunu işsiz insanımızın, Suriye.den gelen göçmenlerden farkı var mı ?

  6. akp taşerona ösp vermez ,kara yollarının kazanılmış hakkını vermek için 3 yıl bekleyen insanlar bunlar yapmak istediklerini 1 günde yaparlar akp zihniyeti insanları kendilerine köle yapmak için çalışır

  7. Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesinden bahsediyorsunuz sebebi Allah rızası içinmi yoksa oy oranını yükseltip beraberinde suriyeyi almakmı.?Eli silah tutan vatan hainleri ülkesi için neden savaşmaz onların ne yapacakları belli olmaz.!!Kendi ülkenin vatandaşını unuttun genler vs birçok şeyler degişir oldu raydan çıktı herşey Allah sonumuzu hayır eylesin.Bi sevap işliyeceksenizde taşerona kadro verilsin artık oy oranı kendi vatandaşımızla iki katına çıksın.

  8. 5620 sayılı yasaya tabi çalışan geçici işçiler sefil perisan 5 ay 29 gun çalışarak bir yıl geçinile bilirmi. Kadrodan umidimiz bityide süre uzatimini bile vermediler

  9. Mujde neymis gardesim yahu.devletin hukumetin vazifesi bunlar yol yapti metro yapti gulunecek seyler tonla vergi aliyor benmi yapiyim icraati.
    Milletinin zararina calisan tek devlet.azeriye gidiyon avrupaya gidiyon cevremizde et ucuz benzin ucuz arabalar ucuz.bi tek biz de pahali.
    Eski broadwaydan 1000 tl ye yakin sigorta aliyolar.
    Bence bunlar ucmus kapitalizmin babasi olmuslar.
    Ben parama bakiyom artik ne sinavlardan ne kpssden ne universiten ne devletten hayir yok.para oldukran sonra her yer toprak her yer asfalt..

  10. Suriye illere vatandaşlık verilecek hiç kimsenin sesi çıkmıyor iki ağaç kesilince ağaçları bekler oldulardi vatan elden gidiyorrrrrr

  11. Şimdiye kadar akparti savunuculuğu yaptım yapmaz olaydım. Bundan sonra akpartiye oy veren bana selam vermesin diyorum.

  12. Ey cumhurbaşkanı ey biz vatan icin senin icin sokaklara döküldük keşke dökülmez olaydık da darbeyi yeseydin okadar taşören işçisi varken sen ne zihniyete dayanarak suriyelileri kadro veriyor sun taş.kadro vermez sen halk busefer sokaga cıkar milletin ne böyle zulm yapma