Ekonomi

Taşeron İşçilerin Kadro Sevinci Boşa Çıktı

Kamuda taşeron olarak çalışan işçilere verilen kadro müjdesi gerçekten bir müjde mi? Taşeron işçiler için yapılacak düzenlemede dikkat çeken noktaları açıklıyoruz.

Uzun zamandır ülke gündemini meşgul eden taşeron işçilere kadro meselesiyle ilgili beklenen adım atıldı ve hükümet yaptığı iş ne olursa olsun tüm taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini açıkladı. Bu haberle büyük bir sevince boğulan taşeron işçilerin sevinçleri yarım kaldı desek yeridir. İşte kadro konusuyla ilgili gölgede kalan gerçekler:

Verilen kadro değil yeni bir statü

Taşeron işçiler haberi ilk duyduklarında kadroya alınacakları için havalara uçtular; fakat Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın taşeron düzenlemsiyle ilgili ayrıntıları açıklamasıyla işin rengi değişti. Açıklamaya göre taşeron işçiler devlet bünyesi altında tıpkı işçiler, memurlar ve sözleşmeli personeller gibi yeni bir statü altında tanımlanarak “özel sözleşmeli personel” olarak değerlendirilecek. 

adrolu personelle sözleşme yapılmaz

Kamuda kadrolu olarak çalışan bir işçi veya memur devletin resmi görevlisi olduğu için bu personelle sözleşme yapılmaz. Personelin iş güvencesi, yüz kızartıcı eylemde bulunma veya işe gelmeme gibi bir şey yapılmadığı müddetçe emekli olana kadar devam eder. Üstelik  emeklilik zamanı gelen personelin emekli olma gibi bir zorunluluğuda yoktur. Taşeron işçiler ise çalıştıkları kurumlarda 3’er yıllık sözleşmeler yapacak ve her 3 yılda bir sözleşmeler belirli koşullar sağlanırsa yenilenecektir. İş performansı ve çalışma durumu gibi kıstaslar dikkate alınacağı için “kadroyu aldım işim garanti” düşüncesi geçerli olmayacaktır. 

Sınav getirilmesinin nedeni başka mı?

Taşeron işçilerin kadrolu olacağıyla ilgili kamuoyunda yaratılan düşünceler sınav aşamasının neye göre oluşturulacağını da atlamamalıdır. 700 binin üzerinde çalışanın yararlanacağı bir düzenleme için farklı işlerde çalışanlar hangi kriterlere göre sınava girecektir? Bir temizlik görevlisiyle hastanede görev yapan röntgen teknisyenin gireceği sınavda sorulacak sorular ortak mı yoksa mesleki bilgilerden mi olacak? Sanıyoruz ki sınav şartı getirilmesinde ki amaç KPSS’ye hazırlanan ve kamu kadrolarına atnmak isteyen adayların tepkilerini azaltmaya yönelik bir adımdır.

Ağızlara bir parmak bal çalındı

Yapılacak düzenleme en geç 15 gün içerisinde Meclis’e gelecek ve daha ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olacağız. Şu ana kadar Maliye Bakanının yaptığı açıklamalara göre konuyu değerlendirdiğimizde kadroya alınacağı söylenen taşeron işçilerin ağızlarına bir parmak bal çalındığını ve kadrolu olacakları gibi bir hava yaratıldığını söyleyebiliriz.

Bir Yorum

  1. KamuPersoneli.Net adresi ve forumlarının doğru tarafsız bir site olacağı konusunda yanılmadığım bir kez daha ortaya çıktı.
    Bunca süre adları malum yandaş medyanın taraflı haberleri dile getirilemeyen bir çok haberi sümen altı yapıyordu.
    Bu çizginin bozulmayacağına inanıyorum.
    Hoşgeldik, hoşgeldiniz KamuPersoneli.Net

  2. Zaten bu taşeronun kadroya alınması kpssye hazırlananlar için büyük terbiyesizlikti. Resmen bizlerle dalga geçilmişti. Ama Allah'ın adaleti büyük.

  3. Kpss gırenler adaletsız lık dıyor teorik olarak haklısın.15 yıldır havalımanında lavaboları temizleyen 7 yıldır kapıda guvenlık olarak calısan ınsanlar o işe girereken calıstıracak adam bulamıyodu taseron fırmalar niye basvurmadın neden hastanede temizlik gorevlisi olarak calısmadın

  4. yok öyle havadan memurluk kpss işkencesini yaşadın mı da memur sanıyorsun kendini çok iyi olmuş

  5. OKULLARDA GİRDİ CIKTI OLUYOR YIL İÇİNDE 9VEYA 10AY ÇALIŞILIYOR VE 12AY ÇALIŞAN ÇOK AZ OKULLARI MAĞDUR ETMEYİN LÜTVEN HERKESİN HAKINDA HAYIRLI OLUR İNŞALLAH

  6. Bu uygulamadan anlaşılan şu: Bundan sonra kapağı devlete atıp yan gelip yatmak, bankamatik memuru olmak, devletten maaş alıp devleti yıkmaya çalışmak yok. Diğer memurlara da bu şartlar getirilecektir. Bekleyin görürsünüz.

  7. Devlet okullarında çalışanlar madur olacak çünkü yaz dönemi sigorta çıkışı oluyo eylülde giriş olyo tekrar bu personelleri madur etmesinler

  8. KPSS arkadaşlarau sesleniyorum burdan o kişilrrin yerinde siz olmuş olsaydınız istifa edip Hayır bn bu şekilde kadro almak istemiyorum mu diyrcektiniz? ikinvci bir konıda şöyle bir konu vat taş. işçisi çalışıp KPSS ye atandı ise suçlusu yine taşeron işçisi mi olarcak

  9. biz elimizde yargı kararı ile yılladrdır asgarı ucrete calıstık.ben yıne asgarı ucret alacaksam nıye feda edeyım diğer haklarımı.bir kerede halkı düşünen bir topluluk çıksın be yazıktır,günahtır..

  10. biraz akıllı ol ya şimdi zaten bu adamlar çalışıyor değişen ne olduki.. sadece ismi değişti bu nasıl bir adeletsizlik olarak görüyorsunuz ?

  11. Asıl işi yapanlarin başına cok güzel bir ćorap örüldü.sevgili kpss liler aynı kurumda aynı isi resmen yapip fiilen gece günđüz bayram tatili resmi tatildemeden

  12. Asıl işi yapanlarin başına cok güzel bir ćorap örüldü.sevgili kpss liler aynı kurumda aynı isi resmen yapip fiilen gece günđüz bayram tatili resmi resmitatil demeden asgari ucretle yapmaktır emegin bosa gitmesi sömürülmesi oturup ders calismaya verilen emekle kiyaslanmaz bile.sonucta sizinde atanacagız diye beklediginiz kadrolarda bu statude olacak cunku 657 zaten bitirilmek isteniyo esas ozaman sblarsiniz haksizligin ne oldugunu

  13. Okullarda hizmet alımında çalışan işçiler unutulmamalı.

  14. sen kpss ye çalışıyorum deyip ellerin ağız kokusunu çekmezken ben liseden mezun olduğumdan beri illerin ağız kokusunu çekiyorum kpss den 85 aldım dayım olmadığı için atanamadım neyin edebiyatını yapıyonuz 3 yıl beş yıl dershaneye gidecek durumum olsaydı bende senin gibi büyük büyük konuşurdum elektronik teknisyeni olduğum halde lagar temizledim azcık insan olmayı deneyin

  15. taşeronlara kadro verilmesini istemeyenler oz mn belediye işçilerine verildi. neden o zmn itiraz etmediniz adam ilkokul mevzunu degil aylık 2500 alıyor ona birsey denmiyor kamuda çalışan işçilere kadro deyince herkes itiraz ediyor bizde okuduk bizde kpss ye girdik bizde üniversite mevzunuyuz ve taşeron olarak çalışıyoruz sizde girseydınız siz de taşeron alsaydınız o bizim sorunumz degil biz girerken kadro umuduyla girmedik verilecek gözüyle bakmadık az lan yedindik inş kadrolu da olacagiz bu vaatleri veren hükümet demek ki hükümet bunu uygun gördük neden sağlık çıkışlı olupta atama bekleyenlere kadro açılmıyorda ögretmenlre binlerece kadro açılıyor itiraz yapılacaksa adaletli yapılsın verildi. diye itirazlar yapılmasın inş verilecek kadro herkese hayırlı olsun

  16. Taşeron işçiler kamunun işini yapıyorlardı şimdi bir adım daha kamuya yakın oldular kpss ciler için engel teşkil etmyorlar.

  17. KADRO DİYE BİR ŞEY YOK, TAŞERONUN ADI DEĞİŞMİŞTİR..
    Burada kazançlı çıkan devlet ve millettir bütçeyi sarsacak bi durum yoktur, Modern kölelik yoluyla taşeron işçilerin sırtında geçinen Firmalar Çekilsinler kenera, Yeter Kazandıklarınız..

  18. KPSS ye hazırlananlara haksızlık deniliyor. Adamlar yıllardır o görevlerde çalışıyor zaten Beddua sahibine dönermiş. Bol bol beddua edin ki taşeronlar için Allah onların yardımına koşacaktır.

  19. KPSS girenlerin ellerinden bu kadrolar alınıyor gibi bir düşünce var. Bu düşünce yanlış çünkü KPSS ile atanacak kişi taşeronun yerine gelmiyor ki….. Ancak kamu personelinin kadrosu boşaldığında yerine atanabiliyor. Eğer taşerona kadro verilirse ki, biraz zor, o zaman yılda 500 mühendis veya memur yerine daha yüksek rakamlarda mühendis ve memur alımı olur. Yani alınacak 700 bin kişi devlete ek kadro getirecektir, mevcut boş kadroları doldurmamaktadır. Taslağa gelince: Kıdem tazminatı, iş garantisi, görevde yükselme ve kurum içi tayin gibi haklar verilmemektedir. Bu tasarı ile taşeron kamu kurumları olmaktadır. Zaten asıl sıkıntıyı işçiye yaşatan taşeron firma değil kamu kurumunun bizzat kendisidir. Uzun yıllar asli işte çalışan ve her türlü sıkıntıyı çeken bir kardeşiniz olarak bunları söylüyorum.

  20. Aldığı puanla atamalarda yer beğenmeyenler, şimdileri gelmiş zorda olsa şükredecek kadar iş bulmuş Bi iş güvencesi olmayan yerde verilecek olan kadro ya dil uzatıyorlar..

  21. milletin ağzına sakız olduk. taşerona kadro haksızlık diye nasıl horozlanıyorlar artık. bunca yıl çalış şimdi bide bunların tantanasını. hem kendileri yatarlar. dersaneye paraları varsa giderler yıllar sonra bi şekilde atanırlar yada atanamazlar. ama her şeye de böyle atlarlar. çalışan biziz. hemde yıllarca. hakkımızı bırakarak. bizim konuşmamız gerekirken onlar konuşuyor. adalet diyenler. sizin adaletiniz batsın. ama bundan sonra görün siz. o hizmetin yanından bile geçermisiniz.

  22. KPSS ye girecek olan veya atanmış arkadaşların bilmesi gereken gerçekler var,
    *Kamuda KADRO müjdesi bekleyen Taşeron işçiler kadroya alınsalar dahi sizin atanacağınız yeri doldurmuyorlar.
    *bir çok kurumda asıl işi yapan taşeron işçiler o işi ayakta tutuyorlar.
    *Temizlik işçisininde güvenlik görevlisininde işini sen KPSS sınavını barajını geçsende yapmazsın.
    ***BU İŞÇİLER KADRO DİYE TABİR ETTİKLERİ ŞEY DAHA İYİ BİR ŞARTLARDA ÇALIŞMALARI VE İŞ GÜVENCESİDİR…

  23. HANİ ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAKTI, BEN VAATLERDE YENİ BİR STATÜ VERİLECEK DİYE BİR ŞEY DUYMADIM…

  24. Nerde ne kadar torpilli taseron varsaaaaaaaaaaaa……….

  25. ARKADAŞLAR BUNA EN GÜZEL CEVAP VERDİKLERİ KADROSUZ KADROYU ONLARA GERİ İADE EDEBİLMEKTİR HİÇ BİRİMİZİN BU KADROSUZLUĞA İMZA ATMAMAMIZ GEREKİYOR DAHA ÖNCE ŞİRKETLERİN KÖLESİ OLURKEN ŞİMDE DEVLET KÖLESİ OLUN DİYORLAR :)

  26. Once waatleri yerine getirin vaatleriniz bu sekil deildi elk su kaynak isleri yapmaktayiz temizlik isiyle biriz yazik onca insanaaaa

  27. olması gereken buydu zaten torpille işe girmişlerdi. sınavlamı girdiler.bu bile çok bence siyasetle işi girdiler.

  28. KARDEŞİM BİZDE SENELERDİR KPSSYE ÇALIŞIYORUZ.DEVLETİN DOĞRU DÜZGÜN KONTENJAN AÇTIĞIMI VAR. ASS

  29. leyla sen kendi emeğine saygı isterken, karşındakinin emeğine saygıda kusur ediyorsun. 15 yıldır ne şartlarda ne saatlerde ne zorluklarda hangi pis işlerde neler çektiğimden haberin var mı?
    ayrıca taşeron olmak için torpilden bahsedenler, kpss de şu an gündemde olan daha öncede hep olan usulsüzlükleri unutuyor !!!
    benim dayım olsa kpss den bukadar çileyi çekmeden memur olurdum.
    ki şuan devletin yaptığı ağıza 1 parmak bal çalmak konuştukları bu değildi

  30. İnşAllah yanlışlıktan dönülüp başbakanın ilk ağzından çıkan gibi kadro olur maliye bakanın söylediği olmayacak bir şey

  31. O stresi taşeronda yaşadı.Ben mesela LİSANS mezunuyum KPSS den 85 puan aldım ama atanamadım. Sen kaç puanla atanamadın yazarsan sevinirim.Beddua ediyorsunuz ya inşAllah sizin gibi düşünen KPSS takıntılılarıda iş bulamaz sürünürsünüz.

  32. Şirketler devreden çıkmalı doğru ama şartlar böyle olmamalı

  33. Biz 9 ay çalışıyorum biz gene taşorondayi ne başbakanın dediğimi olur maliye bakanininmi türküyede kimin dediği olur

  34. sen bu taşeronda çalışanların kpss ye girmediğini mi sanıosun sen kitap okuyacam die heralde dünyayayla ilişkini kesmişsin 10 senedir kpss ye giriyorum 80 – 85 puan aralığında aldım hep ama malesef atanamadım tamam bizi kadroya almayınca taşeron devam edince sana kadro mu açılacağını zannediosun yazık sana düşünmeden başkalarının üzüntüsüyle mutlu oluyosun

  35. Amaç ne biliyormusunuz ? Ben söyleyeyim gözden kaçırmayın ,yaşarım şirketleri devreden çıkarıp ,devletin kurduğu bir şirket üzerinden sözleşme yapılacak 3 yılda bir sözleşme yenilenecek peki kıdem tazminatı ve yıpranmalar? Emekli olurken aldığınız toplu paralar devlet fonuna aktarılacak arkadaşlar uyanın.

  36. Atama bekliyenleri okumus bilgili adam sanıyodum taki su kadro meselesi acıkana kadar

  37. Millet salak değil kelime oyunlarına gerek yok 700 bin kişinin ve ailelerinin umutlarıyla oynamayın yazıktır bu insanları sokaklara dökmeyin sıcak koltuklarınızdan olursunuz..!

  38. Daha ne bekliyordunuz diye kadrolular iyi makara geçiyorlar bizlerle ama biz hükümete güveniyoruz buna daha iyi bir çözüm üretir yoksa sevincimiz kursağımızda kaldı

  39. Ben bu iktidarda gordugumu yasadigimi bilirim bu kadar utanmazlik olmaz birde biz yapınca böyle yaparız diye böbürleniyor pis yalancilar

  40. Ankara arenada yaptığı açıklamada 18 bin il özel idaresi taşeron una Karayolları gibi kadro Başbakan sözünü tut Erdoğan gibi adam ol

  41. Nasılsa sandık önümüze gelir o Zaman şunların hesabı sorulur yapmak istedikleri apaçık ortada taşeron şirketlere ödedikleri 2.2 milyon tl yükten kurtulmak geriye dönük tüm haklarımızdan feragat ettiğimize dair imza attırıp tazminat yükünden kurtulmak ve buna bağlı asıl işi yapıyorum mahkemeye vereyim olayı ortadan kalkıyor yani işçi tarafından bakarsak kayda değer hiçbir kazanım yok çok fazla hak mahrumiyeti var

  42. Kadro kadro dediniz sizin kadro anlayışınız bu mudur ya aldığın ücret değişmeyecek geriye dönük tazminat alınamayacak üstüne sınav yapılacak önceden patronun şirket iken şimdi devlet oluyor taşeron kavramı yerine özel sözleşmeli personel oluyor ne anladım ben bu işten insanların gururlarıyla oynamayın AKP

  43. Arkadaslar 3 yil oncesine kadar bende taseron sirket calisaniydim kpss ile kamuya atandim ama inanin arkadaslarım adına cok uzuldum 10 yıldir kadro diye oyaladilar bi 10 yıldaha boyle oyalayacaklar yazık gercekten

  44. Bu nasıl kadro işe alırken memur gibi alacak çalıştırırken işçi gibi çalıştıracak kadroyuda taşeron gibi devam bir sonraki seçimde görürsünüz kadroyu

  45. Taşeron işçiler kadroya alınacak ve maaşları 5bin lira olacak deseler ve bunu gerçekleştirseler..siz yine bi kılıf bulursunuz..nankörsünüz..nankör…

  46. Kamu kurumunda asıl iş yapıyorum otolyede imalat sanat okulu mezunuyum ustalık usta öğretici belgem var 15 yıldır kamudayim madem unvst mezunları rahatsız okumakla olmuyor bu işler çalıştığımız atölyede evet devlet memuru bir 5/16 vidanın kaç anahtar tuttuğunu bilmiyor bu kurumda 15 yılını verirmisin madem bu tasarona çalışanlar birşey bilmiyor çalıştığım kurum niye beni işten atmadida her yıl başarı belgesi verdi benimle beraber memurda çalışıyor bir cacık bile bilmiyor bn insanı asagilamam burda unvst mezunları burdan insanları karaliyor sen unvste okurkan bende bu devlete hizmet verdim bizim dayimiz yok torpille ise girelim bn işimi yaparım bugüne kadar hiçbir mudure yalakalik yapmadim ben sadece kadrom olucaksa sadece Allahtan istedim şimdi her turlu unvst mezunuyla iş konusunda atisirim branşı ne olursa olsun unvst mezunları hergun kamuya torpille işçi memur alınıyor kadrolu buna neden ses çıkarmazlar bunları düşünen yok varsa tasaron tasaronda asıl işi yapanlar kadrolarını alicak Allahın izniyle unvst mezunuda gelip bende meslleki eğitim alicak bakalım pratik uygulamami yoksa teorik uygulamami daha iyi sunuda söylemek istiyom kamuda nekadar memur varsaa hepsi yatıyor salla basın al maaşın hergun ise gelmek işin geç gelirler ayın 15 oldumu sabah ezaninda bankamatigin önünde olurlar kppsye gelen memur atandigin yere ayak uydurana kadar herşey sonra el ense çalışmamak için rapordur aliyonuz mudurlerin peşinde kosuyonuz. Mudur dese sineğin kicina lastik don tak takicaksiniz lafım oki memuriyet kazanak uvste mezunları varya lafım onlara kendilerini yüksekten goren ucubeler sizin gibi unvste bitirmiş değilim ama 40 tanesinide cebimden çıkartırım kalın saglicakla

  47. helal doğru söylemişsin kardeşim beğenip girmedikleri işleri neden kadro veriyosunuz diye soruyorlar girmediğimiz sınav kalmadı kpss dende kazandık atanamadık adamsızlıktan 10 sendir güvenliğim en son çare dedik kabul ettik asgari üçret deyip kimse girmedi şimdi bunuda çok görüyorlar sizler leblebiye gugu derken biz sınav sınav gezdik 78 le atanamadık alımı yapılmış sınavlara girdik 9 kişi kazanacaktı meğer o zmanalar binlerce kişi bir umut dedik meğer adamlar hazırmış o dönemler de adamımız yoktu sonuç şimdide yok ta sanki şimdi bu şartlarda bu işlere gireceklermiş gibi ters yorum yapmıyolarmı sanki gıçık ediyolar ha bu arada silahlı güvenliğiz ama silahsız çalışıyoruz birde 2 yıllık ziraat teknikeriyim boş konuşuşmasın bazıları 2 çoçukla baba eline bakamadık biz her işe razı oluyosun çoçukların için öyle bilip bilmeden yorum yapmasınlar temizlik ve güvenlikler için lütfen

  48. Bunlarin yaptiklari resmen dalga gecmek bu ne ya ben ak partiliyim ama bundan sonra yok oy

  49. Sende girip çalışsaydın o beğenmediğin işlerde belki sanada birgün kader gülerdi ezik

  50. Olamaz yaff bunca sevincler kursaklarda kaldı yazıklar olsun size eger ger cekten kadro haklarına sahip olmazsak gene aćlığa talimmm helal olsun nw kadar safız inandık:{((

  51. أَوَلَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاء وَيَقْدِرُ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
    39/ZUMER-52: Hâlâ bilmediler mi ki: Allah rızkı dilediğine açar, kısar da, şübhesiz ki bunda iyman edecekler için âyetler vardır

  52. Burda sayın Başbakanımız sesleniyorum Önce 150 ve 200 bin kişi diyorsunuz, sonra tüm taseron diyorsunuz
    Insanlara alay etmeyin lütfen
    Madem söz söz dur o zaman 150 ve 200 bin Kişiye tam kadro verin, SÖZÜNÜZÜ görelim

  53. Burda sayın Başbakanımız sesleniyorum Önce 150 ve 200 bin kişi diyorsunuz, sonra tüm taseron diyorsunuz
    Insanlara alay etmeyin lütfen
    Madem söz söz dur o zaman 150 ve 200 bin Kişiye tam kadro verin, SÖZÜNÜZÜ görelim

  54. İşimizle ekmegimizle aalın terimizle dalga geçiyorlar ayıptır yazıktır günahtır bırakın beni taşeron kalayim

  55. İşimizle ekmegimizle aalın terimizle dalga geçiyorlar ayıptır yazıktır günahtır bırakın beni taşeron kalayim

  56. Taşerona Hayır diyoduk simdide kadro yalanına hayır diyeyim 15 sende bune bekliyelim

  57. Iscıle rın hakklarıyla ve aklıyla dalga mı geçiyorsunuz.

  58. her seye kılıf uydurdu bu devlet bunada bir kılıf uydurdu bakın bu taseronun ne balini bu devlet nasıl kaldıracak bizlerden resmen dalga tut tu bunların karnıları dok üstü pek onlar gecmiyecekte dısarı ülkeden birisimi gelsin gecsin Allahınızdan bulun nediyim isimizden de edecekler haha görürsünüz

  59. Hala daha iyimser olup belki duzelir diyenler varya onlara guluyorum..arkadasim adamlar dalga gecti cahiliyete nutuk atti gecti bukadar..sendikalara yuklenin e mail atin yardim isteyin baska yapabilecek birsey yok onlar yapmazsa birsey yapilamaz

  60. üç yil sonunda belediye secimlerine yatirim desek bize oy vermezseniz sözleşmeniz yenilenmez bunların herşeyi oya göre hareket

  61. Okulda çalışıyorum bu senenin senesinde var yine seçim zamani gelecek oy myo yok

  62. KPSS HAZIRLANAN HAKSIZLIK DİYEN ÇOK KPSS YE TAŞARON ÇALIŞANDA ÇOK HAZIRLANAN VAR. VE KPSS HAZIRLANAN ARKADAŞLAR HİÇ BİRİNİZ ACABA TEMİZLİK GÜVENLİK KALANİZYON YOL ASFALTI VS İŞLERE KPSS DEN GİRMEYİMİ PLANLADINIZ DA ADALET ALLAH SOPASI GİBİ LAFLAR EDİYOSUNUZ.

  63. ya böylebir saçmalık olmaz bizim okdar tazminatımiz nolacak hem bunun neresi kadro bu nasil biristir sendikalar buna bir elatmali ve bu sistemi durdurmali

  64. Arkadaşlar bu ileriye dönük bir hesap çünkü simdi 3 yillik sözlesme diyorlar ya bunu 2020 yilina yayacaklar o zaman geldiginde de size kadro verecegim diyecek insanlari yine kandiracaklar bu sekilde kadro verilmez bunu bu sekilde yaparlarsa 2020 de akp kayp edecek insanlarin gururuyla oynamasinlar insanlar uyandi

  65. Zaten aciklaninca bi sasirmistim ihtimal vermemistim ama kokusu bir gun sonra cikti ortaya.arkadaslar cok zekiler cok organizeler o yuzfen o koltuklarda oturuyorlar.720 bin oyu vermeyelim onlara.

  66. Allah buyuktur elbet birgun sorar hesabini insanlarin umutlariylan oynayanin Allah hakkindan gelsin

  67. Daha düne kadar özlük Haklarımız olsun yeter derken hayırdır neyi beğenmediniz taseron kazanacağına devlet kazansın en azından maaşın gününde yatarmaas gunu geldiginde en azinsan maas yatti mi yatacak mi stresine girmezsinhasta olursun bir gün rapor alamazsınız cenazen olur gidemezsin esin doğum yapar yanına bir kaç saat gidersin çok haklardan mahrum kalırsın bu taseron iste olanda Hayır vardır nankör olmamak gerek Başbakanımızdan Allah razı olsun

  68. Reis madara ettiler DEVLETİ
    Kabinesine sözü geçmeyen 1 başbakan
    Başbakanını yalanlayan Maliye Bakanı
    Olmadı bu Akp nin elinde patladı 1 Kasım boşa gitti
    MİLLET UNUTMAZ BUNU
    Ha birde belediyelere bak asıl taşeronlar nerede..!

  69. Bunada şükürr, aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.!!! Şirket yemesin yeter…

  70. Çocuk mu kandiriyorsunuz siz bütün haklarımızı alın sonrada kamuya alıyoruz ozaman tüm taşeronun tazminatını ödersiniz kendinize başka krizler bulursunuz sandıkta da hak ettiniz bulursunuz

  71. Askeri üçretleri nasil yaptılar bunuda laf cambazliğı askeri üçret 1300 dendi ne oldu agi geçirdiler içine daha çok bekler bu millet tayyip kurnaz millete gelince işte böyle

  72. 1-sirketler devre disi ve 3 yil ihale dozlesmesi imzalamis. Sirket devletten tazminat alacak.
    2- yakinda referandum var vatandas s*k gibi ortada birakir, Reis sizi oyar,
    3- madem bu isin ta basinda iscilerin maasini devlet iscisinin maasi seviyesine cikarma sozu vereydiniz
    4- icinizdeki sorulari calarak memur olmus paralelciler halen maas aliyorken rahat uyuyabiliyormusunuz
    5- daha neler neler diyecem kelimeler yetmiyor

  73. şimdi bişi sormak istiyorum kadroya gecen kişi geçmişe dönük hak talep edemez denildi şimdi kadroya alınırsam geçmişe dönük kıdem tazminatım yanacakmı alamayacakmıyım demek oluyor bu

  74. Ulan birdaha oy alırsınız bunca zaman kandırıldık birde Allah korkusu varmış bunlarda bakın görün varmı yokmu

  75. Ben Başbakan ımızın dediği her şeye inanıyorum gerisi teferruat 720 000 tüm taşeron artik devlet işćisidir daimi hemde hayırlı olsun sevinin inanın güzel olacak her şey…Saygılarımla

  76. Taseron lar sınavdan geçmelidir güvenlik soruşturması yapılmalıdır çoğu torpille ise girdi ayrıca psikolojik muayahaneden geçirilmelidir Saygilarimla ….

  77. Salaklar ne zaman uyanacaksiniz kis uykusundan artik hep dalavera .yalan.gunaydinnnnn

  78. Tmm şirket yemesin ama 15 yıllık tazminatını devlet şirkete veriyor naberr

  79. KPSS sınavını kazanamayan evde çalışmayan sonrada biz KPSS ye çalışıyoruz diyen vatandaşlar atansanız sesiniz çıkmaz . Bizler hem taşeron olarak çalışıp hem KPSS ye hazırlanıyoruz. KPSS ye sizden daha çok çalışıyoruz. Bizler çalışmanın ve adaletsizliğin doruklarını gördük . Siz evde oturup TV izlerken biz 1000 tl ye ev geçindirdik. Bizlerde KPSS ile atanmak istiyoruz. Yorum yaparken aklınızı kullanın evde boş boş oturmayın..

  80. lan ne kadrosu oglum bunlar sadece sırketı devre dusı bıraktı hıcbır hak vermedıler bıze kadro falan yok ırtada buz hepımız targıya gıtmelıyız ınbes gunden once yıksa yargı yolumuzuda elımızden alıyolar

  81. KPSS ciler sevinmesin.kamu personel seçme sınavı artık böyle sözleşmeli olarak alınacak yanihem kpss den 80 almıs hem taseronda çalışan insanların hakkı bile verilmemişken kpss ciler hak talep edemez.önce kamuda yıllarını harcamıs insanlar olmalıki sonra kpss ciler..ha ayrıca kpss den 74 ALDIM. MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM. ve teknisyen olarak çalısıyorum. hastanede 8 yıldır taseron olarak çalısıyorum ben kadro almıcam 60 puanla düz lise mezunu girecek haa YOOOOK YAAAAAA

  82. bak benim başbakanımın konuşmasına bak…. ne güzelde söylüyor adalet gereği eşitlik gereği sadece asıl işte çalışanları değil tüm taşeron kardeşlerimizi kadroya alıyoruz diye. Peki şimdi kadrolu memurla aynı işi yapan özel sözleşmeli personelimizin az değil çok az maaşla çalışması handi adalete hangi eşitliğe sığacak. Belki gözden kaçmıştır düzeltilir.

  83. Mehmet bence sen psikoljik muayeneden gec. Kadro verilmiyor. Anlama bozuklugumu var sende ne muayenesi.

  84. Waah benim sözleşmeli personel kardeşim wah kadrolu askarii ücretli çalışan kadrolu wahki wah

  85. 3 sezondur oyumu akpye veriyorum eğer konu gerçekten bu sekildeyse dahada akp ye oy moy vermem

  86. Sevindik ama boşa sevindik bir daha oy vermem 600bin oyun gitti reis

  87. Milletle dalga geçiyor ama bu millet 7 haziran da yaptığını bu kez fazlasıyla yapar akillandik dediler anlaşılan akillanmamislar kendilerini duzeltecek fırsatları olmayacak bu sefer

  88. Zaten üç yıl sözleşmeli çalışıyoruz zaten 1300 tl asgari ücret alıyoruz. Neymiş kadro. Ulan kadrolu işçiyle sözleşme mi olur? Maaş yine aynı. Vay be! 1300 tl ye devlette çalış. Hala daha uyanmayan salaklar var

  89. tek diyeceğim beter ol çoluğundan çocuğundan çıksın cehenneme git illa dağa çıkıp terörismi olalım

  90. Yazıklar olsun, aylarca gece gündüz beklediğimiz bu muydu? Kadrolu personelle aynı işi yapıp yarı maaş verdiniz tmm dedik şimdiyse yaptığınıza bakın , mevcut ücreti hiç iyileştirmeden sözleşmeye aldın adına da kadro dedin oldu mu şimdi ?

  91. Halkla oyun oynuyorlar görmüyoruz. 10 yıl önce kamuda çalışanlar kadro hakkına sahipti zaten.bunlar başa geçince halkın elinden hakkını alıp taşeron belasını ilk bunlar getirdi.Şimdi de sürünďürüyorlar(veriyorum-vericem-hop kacti-3 yıl sonra bilmem ne olacak…)neden çünkü 3 yıl sonra yine oylarınız gerekli. bunların yönetim stratejisi bu…

  92. Onlar Suriyelileri düşünsün halk önemli değil zaten

  93. Onlar Suriyelileri düşünsün kendi halkımız hızınızı önemli değil zaten

  94. E be kardesim siz dogru duzgun okumayin ozelden birden hic cabalamadan bide devlet memuruyla ayni isi yaptiginizi idda edin acindirma falan bune yaaa sonrada kadroyu almayi hak gorun dunyanin hicbir ulkesinde yok bu haksizlik adamlar yillarca okuyacak sinavlara girecek ama ozel guvenlikci temizlikci arkadas hop kadro nerede emekcilik jikayeleri oylami tehdit ediyorsunuz hükümeti siz zaten agziniz aciliyor adamlara saydiriyorsunuz ya mhp ya hdp yada chp ye veroyor isci cok azz bi kısım ak p ye veriyor neyin hakkini idda ediyorsunuz neyi hakettiniz onca hak sahibi dirurken hangi vicdandan bahsediyorsunuz siz akp nin size dizin bu tehtitkar oylariniza ihtiyaci yok zatende cogunuz ki en az %80 niniz muhafazakarda olsa kadroyu alacakta olsa bermiyorsunuz niye bos salliyorsunuz

  95. kpss den bahsedenler tarım makinaları bölümü mezunuyum belki onkez sınava girdim ama dayım yoktu taşeron çalışıyorum Allah büyük kadro dedi kandırdılar böyle kadro istemiyorum iyi oldu diyenlere versinler

  96. okullarda çalışanlar ne olacak (9 ay çalışı yoruz) eylülde girip haziranda çıkış lıp tekrar eylülde işe başlıyoruz

  97. Sendikasız kadrolu işçi olmaz madem kadro vermiyorsunuz Taşeron firmalarına kazandırdığınız parayı verin kadro yok yine oy yok insanları kandırmayın

  98. yav sizin gene iyi ben sağlıkta aracici kiralik diyoruz taseron bile sayilmiyormusuz daha çok firmada gorunuyormusuz firmayla hiç bir alakamiz yok demekki bu araçlar kendi kendine gidiyor şimdide bu taseron oyunu ak parti kadrosunda sayılırım bütün oyların ak partiye verdim cumhurbaşkanım başbakanım sevgim saygım sonsuz ama artık beni sevmediğim partilere oy vermek zorunda bıraktılar özel sözleşmeli kadro oda ne yahu

  99. Resmen kandirdiniz birde işimize devam etmek icin. Sınava tabi tutuyor yaziklar olsun size eeee sınavı gecemessek işten atacaklar 5 yildir o kuruma emek verdim kodrolu arkadasla ayni isi yaptim hatta. daha fazla calistim daha fazla emek verdim

  100. Ne diyorsun sen ne okuması ben ustayım Araçların tekerini dönderiyorum okuyanları görüyorum oda kapmaca oynuyorlar kps den gelenler ne yapıyor sanat yok bilgi yok boş versene sen aynı iş yerinde iki. Katından fazla Maaş alan var eyyyy ilahi adalet

  101. Sözün özü; taşeron işçilere sunulan bir müjde değil sadece müjde adı altında sunulan göz boyama şeklidir.
    Gayet açık bir ifade değil mi ? Adam akıllı KPSS ye hazırlanalım biz kadro yalan dolan …

  102. Mümkün değil. 2,5 milyon memuru 1milyon kamu işçisini sözleşmeli yapmak en az 10 yıl alır. Bir anda 4 milyona yakın kamu personelini sözleşmeye tabi yaparlarsa kurumlarda grev başlar. Sıkıysa dokunsun onlara, ancak taşerona güçleri yetiyor vesselam…

  103. insanlari kandirmayin devlet taseron oluyor ayni tas ayni hamam

  104. kadroya alaçagın işçilerin araç gereç.. örneğin çöp kamyonunu nereden bulacan… sözleşmesi devam eden projeler ne olaçak… boş…boşş….altı boş….üstü boş…..

  105. Başbakanın acaba vicdani rahatım???verdiğim sözü tuttum diyebiliyormu…yazıktır tamamen göz boyamadır…taşerona kadro denildi taşerona özel sözleşme yapacağız denilmedi…yalnız bu vatandaş bi dahaki seçimde bunun hesabını mutlaka sorar…

  106. Bu kadar kpss ye girip atanan adam salak mı?o kadar calısIP emek versin digeri oturduğu yerden kadro alsın..haksızlık olur zaten öyle olursa….cok dogru bi karar tebrik ederim…

  107. REİS olacaktı 720 bin taşerona KADRO verdik diyecek ti Ertesi gün 1 maliye bakanı çıkıp REİSİ YALANCI ÇIKARACAKTI
    Sizce böyle bir bakanı ANA DOĞURMUŞMUDUR..!
    İŞTE REİS BUNUN İÇİN ŞART AK PARTİNİN BAŞINA BUNLARA KALIRSA FAZLA GEÇMEDEN PARTİ MARTİ KALMAZ BİZİM AKILLI MUHALEFET HALA UYUYOR ALDA KULLAN İŞTE YALAN HİKAYE OLAN BU SÖZDE KADRO SÖYLENTİSİNİ

  108. Bu insanların hakkını yiyenler ne bu dünyada ne öte dünyada yatacak yer bulamasin çoluğu çoçuğu inim inim inlesin can veremesinler insAllah

  109. 1300 tl maasla herseyde vergimizi ödüyoruz aldığınız bilmem nekadar milletvekili maasinizda bu garibanların alın teri var be yazıklar olsun size

  110. Hemde cokkkk yaziklar olsun verdiyimiz oyla . Haram zehir zikkim olsun. Haklarimiz yeniyo . Halanda yiyonu . Allahim hesabini tezzamanda sorar insalla . Ne budunyada ne obur dunyada yatacak yerinizyo .

  111. Kadro deyip bizi kücük tasarondan kurtarıp büyük tasarona bagladınız.firma akp mütahit basbakan…

  112. Bir işci bu kadar sömürülür.asgari ücretle calısan binlerce köle…biz kadro istemiyoruz.bizden aldıgınız haklarımızın iadesini emegimizin gercek karsılıgını istiyoruz

  113. Bu düzenleme geçerse kpss ye hazırlananlar memur olmayı unutsun,yakında kpss ile memur yerine özel sözleşmeli personel alacaklar. Yani kpss yi kazanacak ve özel sözleşmeli personel olacaksın, 3 sene sonrada güle güle,

  114. Bu üniversite mezunları işi gücü biz kiss ye girdik bize kadro verin deyip duruyorlar ölüm herkez unuversite mezunu biz tuvalet temizliyor sizin gibi masada kalem saklamıyor gel sende tuvalet temizle sana da versin boş masa kalmamış malesef

  115. Biz belediye de kadro istiyoruz kandırılmaktan yorulduk.

  116. leyla mısın nesin sana ne ……….. da konuşuyon

  117. zaten taşeron işçilerde ilerde kadro gelir sabır edelim diye girmedi bu işlere herkezin nasibi biz kpss çalışmaya devam kadro gelenlerede hayırlı olsun tepki göstermenin anlamı yok bence

  118. Yav arkadas madem boyle bir adim atacaksiniz önce bir tartip teraziden geçirin deyinki taserona devlet güvencesi altında sözleşme yapacağız sinav şartı getiriyoruz deyin. Kurumda eğer fazla çalışan varsa açığa alacaklar gereken yerlere de sınavdan geçerse yerlestirecekler gecemezse oda açığa alınacak nasıl bir sisteminiz var çözebilmiş değilim sandıkta görüşürüz davutun oğlu

  119. KADROMUZ SINAVSIZ OLARAK KURUMLARA GÖNDERİLSİN MEMURA GELDİĞİ ZAMAN HERİŞ ANINDA OLUYOR TAŞERONDA HALEN BEKLİYOR MEMURUN ÖZELLİĞİ NEDİR ANLAMIŞ DEGİLİZ

  120. taşeron işçisi hem çalışıp geçimini sağlamaya çalışıyor hemde kpss çalışıyor yani sadece kpss çalışanlarmı haklı oluyor geçininizde görelim aile geçindirmeyi emeklisi gelipte emekli olmayanlara sorularınız sorunuz boş yere koltuk işgal etmesinler

  121. Hey yavrum beee lafa gelince dev projelerin imparatoru bir hükümet ama icraata gelince bir Taşören meselesini takla attira attira çözemedi Milletle satranç oynuyo resmen ama şu varki hükümet elindeki şah i kaybetmek üzere eli silahli orduya karşı bile silahiniz halkti tamam ulkemizi seviyoruz ama devletimizinde bizi elini tersiyle itelemesini hazmedemiyoruz