Ekonomi

Taşeron işçilerin sorunu Maliye Bakanı Ağbal'a sunulacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ben de biliyorum sağır sultan da biliyor. Gönül isterdi ki 4 parti anlaşsın da ortaya daha güzel bir durum çıksın. Maalesef yapamadılar.”dedi.

Atalay, Yol-İş Sendikası Kastamonu şubesinde düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği sözünün uzun yıllardır Türk halkına verildiğini hatırlattı.

Meclis çatısı altında milletvekillerinin özgür iradeleriyle ‘evet’ veya ‘hayır’ oyu kullandıklarını vurgulayan Atalay, bu kararlara herkesin saygı göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Atalay, anayasa değişikliğine ‘evet’ diyen 340 milletvekilini vatan haini ilan etmenin son derece yanlış olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bunlar seçtiğimiz insanlar. Cumhurbaşkanı da Başbakan da ana muhalefet de bizim seçtiğimiz insanlar. Bu ülkede sandığa gittiğinde kim ne istiyorsa yapsın ama bizim seçtiğimiz insanlar için herkes ağzından çıkan laflara dikkat etmeli. Fitne sokan insanlara karşı bir tavır sergilemeliyiz. Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ben de biliyorum sağır sultan da biliyor. Gönül isterdi ki 4 parti anlaşsın da ortaya daha güzel bir durum çıksın. Maalesef yapamadılar. Biz ‘evet ‘ diyene de ‘hayır’ diyene de saygı gösteririz. Biz de bununla ilgili önümüzdeki günlerde toplanacağız. Fikrimizi net bir şekilde söyleyeceğiz.”

– “FETÖ’nün yaptığı işgal girişimidir”

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Atalay, o tarihten bu yana işçilerin sorunlarını konuşamaz hale geldiklerini söyledi.

İşçiler olarak darbe girişimi gecesi dik bir duruş sergilediklerini belirten Atalay, “Ben başından beri bunun işgal girişimi olduğunu söylüyorum. 15 Temmuz darbe girişiminin artçı sarsıntılarını hala yaşıyoruz. Bunlar evlerimizde maskeyle dolaştılar. Bunların ülkeye verdikleri zarar hala devam ediyor. 15 Temmuz’dan önce 14 Temmuz’da taşeronu konuşuyorduk, geçici işçiyi konuşuyorduk, vergi adaletsizliğini konuşuyorduk. 6 aydır bunları kamuoyunun gündemine getiremiyoruz.” diye konuştu.

Hükümetin vergisini zamanında ödeyenler için indirime gittiğini anımsatan Atalay, şöyle devam etti:

“Maliye bakanlığı otomobilde, beyaz eşyada vergi indirimine gittiğini açıkladı. Düzenli vergisini ödeyen iş verenlerden de yüzde 5 vergi indirimi yapacaklar. Ama daha önemli bir tablo var ülkede. Kamuda ya da özel sektörde ortalama 2 bin 500 liraya çalışan işçiler var. Yıl sonunda bu para 2 bin 100 liraya kadar düşüyor. Yani bu ülkede vergisini en düzenli şekilde ödeyen kesim biziz. Onun için hükümet nasıl işverene indirim sağlıyorsa çalışanlara da bu yüzde 5’i uygulasın.”

TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNU GÖRÜŞÜLECEK

Atalay, geçici ve taşeron işçilerin yaşadığı sorunların çözülmesi için Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir araya geleceklerini kaydetti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA