Ekonomi

Taşerona Kadro Konusunda EKK'dan Bir Sonuç Çıktı Mı?

 28 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonunda açıklama yapan Numan Kurtulmuş, uzun süredir gündemde olan ve kadro konusunun ne zaman verileceği merak edilen taşeron konusuna da değinmişti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, taşerona son şekli Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun vereceğini söylemiş ve ardından da taşerona kadro konusunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini söylemişti. 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında Taşerona Kadro Görüşüldü mü?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı kararlarında taşeron var mı?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı , 2 Aralık 2016 tarihinde Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanmıştı. Toplantı sonrasında şu açıklamalara yer verildi:

1. Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır
 

2. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir.
 

3. 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 Bütçesi ile ilgili hazırlıklar gözden geçirilmiştir.”

Toplantıdan çıkan kararlara bakacak olursak,  bu hafta içinde alınan tedbirler açıklanacak ve taşerona kadro konusunun ele alınıp alınmadığı ortaya çıkacaktır. Eğer EKK’dan taşerona kadro ile ilgili bir karar çıkarsa, bu konuda son sözü Numan Kurtulmuş’unda bahsettiği gibi Bakanlar Kurulu verecektir.

Başbakan Binali Yıldırım bu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada :”EKK toplantısını yaptık. Teknik çalışmalar yürütülüyor. Rusya seyahati dönüşü kapsamlı açıklamayı yapmış olacağız.” ifadesini kullandı.

Taşerona Kadro Haberlerinden Anlık Haberdar Olun
 

Bir Yorum

  1. Taşeron firmada çalışırken askerlik görevi için tazminat almadan ayrılan kişiler içinde bir hak tanıyın lütfen sayın editör bizim de sesimiz olurmusunuz.

  2. taşerona kadro gelmezse bu yıl (2016) ,2019 seçimini tek iktidar olarak biraz zor görürsünüz, taşeron artık güvenmeyecek

  3. Taserona bisey vermeyin 3 aydır vergi kesiliyor bakan çıktı asgari den vergi a linmicak dedi.sizin sozunuz bukadar iste artık yalana sariyorsunuzdininiz imanınız yalan artik inanmiyoruz sizlere.yalanla 12 yildir duygularimizi somurdunuz oy filan yok zaten maddi savasin icindeyiz.

  4. taşeron kadro istiyoruz verin artık şu kadroyu gece rüyalarıma giriyor artık ya piskolojimizi bozdunuz ya verin yada konuyu kökten kapatın..

  5. ilgili birimler titiz bir çalışma sürdürüyor, lütfen rahatsız etmeyelim..

  6. Taşeron şirketlerin personellerine kadrolar dağıtılacaksa ; milyonlarca insanın girdiği KPSS.yi niye yaptınız ; milyonlarca insana niye kayıt ücreti ödettiniz ?