Ekonomi

Taşeronlara Kıdem Tazminatı ve Maaş Artışı Hakkında Flaş Gelişme!

2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan aileleriyle beraber milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren taşeron işçilerin kadroya geçiş süreçleri tamamlandı.

Ayrıca bununla beraber hem gelirlerinde artış yaşandı ve hem de özlük haklarında iyileştirme yapıldı.

İşçiler geçmiş dönemde aldıkları maaşlarının 1,5 katı kadar promosyon aldılar devlet kadrolarına geçen 450 bin işçiye ise yaklaşık olarak 1 milyar liranın üzerinden olacak şekilde ikramiye -tediye- ödemesi yapıldı.

ÜCRETLER ARTIRILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise taşeron işçilerin asgari ücret tutarı altında kalan maaşlarının düzenlenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına yazı iletti.

Söz konusu yazıda ise kadroya geçişi yapılan taşeron personellerden günlük çıplak brüt ücretleri 85.28 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin artırılması istendi.

Bakanlık bu yüzde 4 zammın bu miktar üzerine yapılmasını istedi ve çalışanların bin 800 tl olan maaşları 2 bin 20 tl’ye çıkarıldı ve toplu iş sözleşmesi nedeniyle yüzde 4 zamla beraber 2 bin 100 tl ödeme yapılmasına karar verildi.

TEDİYELERDE YÜKSELTİLDİ

Bunun haricinde brüt asgari ücrete bağlı olan ilave tediyeler asgari ücretin artırılmasından dolayı yükseltildi.

Çalışanlara bu sene içerisinde 3 bin 164 tl’lik ilave tediye ödemesi yapılacak. Tediyeler ise 4 ayda bir 791 tl olarak ödenecek ve maaşlara direkt olarak 264 tl eklenmiş olacak.

Meclis’te kabul edilen yasa teklifine göre, taşeron işçilerin emeklilik süreçlerinde veya kıdem tazminatları esas alınan hesaplamalar kapsamında, kıdem tazminatlarını alt işveren ödeyecek…

Bir Yorum

  1. Bitlerde bunlardan hiçbirini göremedik ne tediye ne de artış

  2. Kardeşim tediye zammını bırak tediyeyi görmedik ki belediye çalışanlarına hiç birşey yok