Ekonomi

TBMM'de Kabul Edildi: Limonata ve Meyve Suyuna ÖTV Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında yer alan madde ile limonata ve meyve suyuna Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) geldi.

Limonata ve meyve sularına getirilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 

Meyve Sularına ÖTV Geldi

Torba tasarıda Ak Parti önergesiyle yapılan ve meyve suyu (nektar), limonata, mineral ve gazlı su, sade gazoz da Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alınmasını öngören değişiklik TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Kapsam Genişletildi

TBMM Genel Kurulunda görüşülen tasarının ardından verilen önergeyle tasarının 76. maddesindeki meyve sularına ilişkin vergi düzenlemesinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliğe göre tasarının ilk halinde yüzde 20 olarak öngörülen vergi oranı düşürülürken kapsam genişletildi.

ÖTV Getirilen İçecekler

Torba yasa tasarıyla değişikliğe gidilen maddede yer alan bilgilere göre yeni düzenlemede yüzde 10 ÖTV kapsamına alınan içecekler şu şekilde sıralandı: “Meyveli gazoz, sade gazoz, alkolsüz bira, enerji içecekleri, nektarlar, limonatalar, meyve suları (üzüm şırası dahil), sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), mineral sular ve gazlı sular, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilen içecekler.”

Söz konusu madde 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum