Ekonomi

TBMM’de asgari ücret açıklaması gündeme damga vurdu! Asgari ücreti 4 bin lira yapalım

Asgari ücret maaşı ne kadar olacak? sorusunun cevabı milyonlarca asgari ücret maaş ile geçinen vatandaşlar tarafından merak edilirken bugün TBMM’de görüşülen 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde gündeme damga vurdu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI GÜNDEME DAMGA VURDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içinde şuanda görüşülen 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/281) ile Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Türk siyaset bilimci, sosyolog, iletişim bilimci, halkla ilişkiler uzmanı ve siyasetçi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Naci Bostancı, “2003’te Cumhurbaşkanı maaşıyla asgari ücret arasındaki kat sayı farkı 50 kattır, 50 kat. Brüt olarak hesaplarsan 70 kat çıkıyor, net olarak hesap edersen 50 kat çıkıyor, net üzerinden. Bugün, o hesabı yaptığınızda 2020 için -Sayın Altay sizde yapın bu hesabı- 27 kat çıkıyor.” dedi.

2380681-810x458.jpg

SİZDEN DAHA FAZLA ASGARİ ÜCRET MAAŞIN ARTTIRILMASINI İSTİYORUZ

Öte yandan Bostancı, “Yani bugün Cumhurbaşkanı 2 kat daha maaş alsın ki 2003’teki Cumhurbaşkanıyla asgari ücretli arasındaki mesafeye gelsin, Sayın Altay. Ama mesele bu değil, bakın, mesele bu değil. Ben başka bir şey daha söyledim. Şimdi, asgari ücret konusunda böyle ispritizmacılık yaparak yani ruh çağırma yaparak “Artırın, artırın.” demek doğru olmaz, biz de artırmak isteriz. Sizden daha fazla artırma arzusuyla dolu olduğumuzu da ifade edeyim bu arada.” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN İMKANLARI BELLİ

Ayrıca Bostancı açıklamasının devamında, “Ama takdir edersiniz ki bu işler ülkenin imkânları, kapasitesi, zenginliği, geliri çerçevesinde olur. AK PARTİ, neye vurursanız vurun, hangi hesabı yaparsanız yapın asgari ücretlinin gelirini bu yıllar içerisinde 2,5 kat artırmış. Ya, siz de bir şey söyleyin “Artırın, artırın.” demenin ötesinde…”Şöyle bir yöntemle, şöyle bir yaklaşımla asgari ücretlinin gelirini artırabiliriz.” diye, yani affedersiniz ama slogan atmanın ötesinde bir şey söyleyin, katkınız olsun.” şeklinde konuştu.

altay-dan-meclis-kapisindaki-mudahaleye-tepki-polis-haddini-bilsin-752540-5.jpg

ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN LİRA YAPALIM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Naci Bostancı’nın asgari ücret açıklamalarına CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay cevap verdi. Altay açıklamasında, “Şimdi, Naci Bey ayrı rakam söylüyor, ben ayrı rakam söylüyorum. İkimiz de Parlamentoda bilinen isimleriz. Naci Bey, size bir teklifim var: Yarın sizin makamınıza -siz yaşça da benden büyüksünüz- siz bir iktisat uzmanı alın, ben de alayım, oturalım, konuşalım. Birbirimizi ikna edersek ne âlâ, etmezsek ayrı rakam vermeye devam ederiz ya da ben şöyle toparlayayım, ben geri adım atmış olayım: Asgari ücreti 4 bin lira yapalım, ben de Tayyip Erdoğan’ın aldığı maaş için diyeyim ki “Anasının ak sütü gibi helal olsun.” (CHP sıralarından alkışlar) Bu kadar basit.” dedi.