Ekonomi

TBMM'de "Patatesler Çürüyor" Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Gürer ilginç bir toplantı yaptı. Patates üreticileriyle ortak bir basın toplantısı düzenleyen Güler’in toplantısından satır başları bu haberimizde.

TBMM’de CHP’li Milletvekilinden “Patates” Toplantısı
Türkiye Büyük Millet Meclisi ilginç basın toplantılarına alışkın. Bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ö.Fethi Gürer basın toplantısına bir çuval patatesle geldi ve meclis toplantı salonuna beraberinde getirdiği patatesleri yere saçtı.

Patatesler Alıcı Bulunamadığı için Çürümeye Terkediliyor
Patates üreticileriyle mecliste bir basın toplantısı düzenleyen ve patates üreticilerinin sorunlarına vurgu yapan Gürer, üreticinin patatesleri elinde kalıyor, patatesler depolarda bekletiliyor alıcı bulunamıyor vurgusu yaptı. Niğde Milletvekili bir kaç patatesi kürsüye koyup basın mensuplarına gösterdi ve “300 ton patates depolarda alıcı beklemektedir. Patates geçen yıl değerleri ile 60-70 kuruş civarında bir maliyeti varken 40-50 kuruşa dahi alıcı bulamamıştır” dedi.

Patates Tüketiminin Yaygınlaştırılması İçin Kampanya Düzenlenmeli
Patatesin faydalı bir besin olduğunu ve tüketiminin halk arasında yaygınlaştırılması için kampanyalar yapılmasını talep eden Gürer , patatesin bu aralar alıcı bulmakta zorlandığına vurgu yaparken “Öğrenci yurtlarında, silahlı kuvvetlerde, okul yemekhanelerinde hastanelerde ürünün daha çok yemek olarak tercih edilmesi ile gıda yardımı olarak yoksulara dağıtılması düşünülebilir”  dedi.

Saçtığı Patatesleri Geri Topladı
Patateslerin nasıl ziyan olup depolarda çürümeye terkedildiğinin altını tekrar çizmek isteyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticilerin kendisine teslim ettiği patatesleri yerlere bıraktı. Niğde Milletvekili Gürer toplantı bitiminde “üreticinin alıcı bulamadığı için çürümeye terkedilen patatesler” dediği patatesleri yerlerden tekrar toplayıp çuvala doldurdu.

Kamupersoneli.net