Ekonomi

TEB Genel Müdürü Leblebici: Referandum Sonrası Ekonomi Düzelecek

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, referandum sonrasından son derece ümitli olduğunu ifade etti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici açıklamasında “Belirsizlik ortadan kalkacak. Ekonomi literatüründe kalkan her belirsizlik iyiye yöneliktir. Referandum sonrasında ekonominin hareketleneceğini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili olarak TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici AA muhabirine çeşitli açıklamalarda bulundu. Ümit Leblebici’nin açıklamaları şöyle oldu;

“BAŞIMIZA NE GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL”

“Başımıza ne geldiği değil, bizim ona nasıl reaksiyon verdiğimiz önemli. 2016 yılında bankacılık sektörü, BDDK, hükümetimiz çok iyi koordinasyon gösterdi. Koordinasyonla birlikte sorunun büyük kısmı halloldu.”

“Geçen yıl kredi büyümesi yüzde 15 civarındaydı. Demek ki bu yıl, geçen yılın üzerinde 5-6 puanlık bir büyüme yakalanabilir.”

“EKONOMİYİ YAŞATMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

“Ama bu seferki dönemde iyi niyet var. Gerçekten herkese yardımcı olmaya çalışan bir bankacılık sektörü var. Türk bankacılık sisteminin yaşadığı ortam Türk ekonomisi… Türk ekonomisini yaşatmakla yükümlüyüz. Yaşaması için de kredilerin canlı olması lazım. Şirketlerimizin iyi iş yapması, verimli çalışması lazım. Bizim odağımız bunlar. O nedenle de sektörü büyütmeye çalışıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA