Ekonomi

Telefon Kullanıcıları Dikkat! 2 Temmuz 2019'da Sona Erecek

Türkiye’de herhangi bir cep telefonu hattı satıcısı açık hat önerisinde bulunuyor. Ancak yasal olsa bile etki olmayan hizmet pek çok kişinin başını ağrıtıyor. 

GSM kuruluşlarının normalinden daha çok abone sayısı artırımı düşüncesi nedeniyle açılan hatların çoğu zaman kime ait olduğu bile bilinmiyor.

Bunun yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararlarla beraber Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone şirketlerine para cezası uygulandığı ifade edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Rekabetçi Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Genel Başkanı Adem Öcal ise konu hakkında yaptığı açıklamasında cep telefonu abonelik durumlarında ve geçmiş dönemde kişilerin adlarına bilgileri olmadan pek çok sayıda hat açıldığını ifade etti.

BTK bünyesinde bulunan kurul tarafından açık hat olarak tabir edilen habersiz açılan hatlar hakkında yeni karar alındı.

Buna göre; elektronik haberleşmeye yönelik aktif olan bütün GSM numaralarına, “adına abonelik işlemi yapıldığına ve bilgisi dışında ise ‘xxx’ işletmecisine müracaat etmesi” yönünde “yasal uyarı” başlığıyla kısa mesaj gönderileceği açıklandı…

UYARI !

Lütfen gelen mesajları dikkate alınız ve sizinle hiçbir ilgi ve alakası olmayan birisi, kimlik bilgilerinizi kullanarak sizin üzerinize hat çıkartabilir.

Hatta bu hat faturalı olursa, çok ciddi miktarlar ödemek zorunda kalabilirsiniz…